На извънредно заседание във вторник се събира парламентът. След като

...
На извънредно заседание във вторник се събира парламентът. След като
Коментари Харесай

Парламентът на извънредно заседание във вторник

На изключително съвещание във вторник се събира Народното събрание. След като предходната седмица работата на 48-то Народно заседание потегли с провал, а ръководител бе определен чак на третия дет. В петък 4 от партиите – ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и БВ, най-сетне реализираха единодушие и поддържаха за началник най-възрастния народен представител – Вежди Рашидов.

Заради забавянето, депутатите още не са сформирали временна комисия, която да създаде новия устав за работата им. Едва след приемането му ще могат да се структурират парламентарните комисии и да стартира разискването на импортираните законопроекти.

На изключителното съвещание
ще бъде изслушан служебният финансов министър Росица Велкова.
Искане за това са внесли и от ГЕРБ, и от Българска социалистическа партия.

ГЕРБ желаят Велкова да осведоми депутатите за положението на финансирането на недостига. А алените упорстват тя да ги запознае с осъществяването на бюджета за 2022 година по съществени пера на бюджетните доходи и разноски, както и да показа плана на служебното държавно управление за финансовата рамка за следващата година, включително и 3-годишната бюджетна прогноза.

В събота, в изявление за bTV, Рашидов пък уточни, че ще е либерален от трибуната и в работата си непрекъснато ще припомня на депутатите гласа на народа. „ Ще се опитам да съм либерален на трибуната. Ще подхваща ротационен принцип начело. Ще подсещам на депутатите гласа на хората “, сподели той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР