На извънредно заседание днес парламентарната комисия по превенция и противодействие

...
На извънредно заседание днес парламентарната комисия по превенция и противодействие
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия в НС изслушва Гешев за снимките на Борисов -

На изключително съвещание през днешния ден парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията ще изслуша основния прокурор Иван Гешев за фотосите с кюлчетата и пачките на Бойко Борисов.

Освен Гешев в комисията ще слушат и евродепутатите Елена Йончева и Цветелина Пенкова, както и публицистите Атанас Чобанов ( " БиволЪ " ) и Иван Бакалов (e-vestnik.bg).

Поводът е изказването на по отношение на петорна експертиза, осъществена от българската прокуратура и изпратена на Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент.

Преди два дни Здеховски съобщи, че петорна компютърна експертиза на фотосите и видеото с някогашния министър председател Бойко Борисов с кюлчетата и парите, снимани в резиденция " Бояна ", демонстрира, че те са били манипулирани.

Той очаче се базира на информация от българската прокуратура, а не на резултати от някаква експертиза. По-късно представителят на основния прокурор Сийка Милева отхвърли коментар, като изясни пред бТВ, че става въпрос за служебна връзка сред българската и европейската прокуратура. Правосъдният министър Надежда Йорданова разяснява след съвещание на кабинета в оставка, че във ведомството й не разполагат с експертизата, Гешев е намерил за належащо да осведоми Екологичен потенциал, само че не и българските депутати.

В сряда вечерта обаче Клаудио Манда - евродепутат и представител на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент съобщи, че " ".

" Това, което групата на ЕНП се опита да внуши тази заран, е явен удар върху престижа на Европейски Съюз. Ние не можем и няма да позволим Европейският парламент да служи на персоналните ползи на господин Борисов ", прибавя той.

В четвъртък, че констатациите за фотосите в София са на българската прокуратура, а евродепутатите единствено са приели за сведение писмото от Прокуратурата на Република България. Здеховски даде и цялостния текст на писмото, изпратено от България.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР