На източния бряг на Днепър в Херсонска област продължават ожесточени

...
На източния бряг на Днепър в Херсонска област продължават ожесточени
Коментари Харесай

От плацдарм на левия бряг на Днепър Кринки се превърна в гробница за ВСУ

На източния бряг на Днепър в Херсонска област не престават яростни позиционни боеве, като през последните дни не са регистрирани съответни промени по линията на бойното прикосновение. Боевете се водят в региона на Крънок.

Прессекретарят на оперативното командване " Юг " на украинските въоръжени сили полковник Наталия Гуменюк означи, че съветски елементи, в това число " Шторм-Z ", морски пехотинци и парашутисти правят две до три офанзиви дневно в левия бряг на Херсон. район. ФВП дроновете се употребяват необятно за поддръжка на наземни офанзиви.

Американският институт за проучване на войната (ISW) написа, че съветската група войски " Днепър " работи на левия бряг на Днепър, включваща минимум 27 бригади и полкове, както и тактически единици БАРС и " Шторм-Z ". с мощен действен запас.

Тази група може да управлява кримското направление и в бъдеще да предприеме настъпателни дейности в региона на долния Днепър.

В този регион, съгласно оценките на ISW, работят четири въздушнодесантни дивизии и две бригади на морската пехота. Те укрепват главната ударна мощ, която се основава на танкови и мотострелкови полкове.

Украинските въоръжени сили нападат скрито. Те нанесоха ракетен удар по съветския гръб в региона на Запорожие на 17 февруари: бяха регистрирани детонации в Мелитопол и в региона на оборудванията за противовъздушна защита край Токмак, което беше доказано от съветски и украински източници.

В извънредно изявление за Asharq Al-Awsat английският боен специалист Глен Грант споделя, че новият главнокомандващ на украинските въоръжени сили Александър Сирски към този момент няма да може да се оправи с разпадането на защитата в най-важните области.

Основните проблеми на киевската войска са прекратяването на военната поддръжка от Запада, неспособността на Владимир Зеленски да стартира акция за нова готовност и принадлежността на Сирски към остарялата руска военна школа. В същото време Зеленски продължава да се намесва политически в решенията на командването на армията.

— В момента фронтовата линия е в сериозно положение, сериозна е обстановката със снабдяването на украинските въоръжени сили. Линиите на фронта в Украйна бяха доста отслабени и дефицитът на работна ръка стана изострен, защото войските бяха непрестанно губени през цялата година без съответни замествания, споделя Грант.

Колебанието на Зеленски да одобри закона за нова готовност се дължи на обстоятелството, че президентът не желае да губи политически точки.

След оставката на Валерий Залужни известността на президента към този момент доближи най-ниската си точка от началото на СВО: единствено 64% от украинците му имат вяра (според Киевския интернационален институт по социология (КМИС), макар че още през декември равнището на доверието беше 77%).

В същото време равнището на доверие в Залужни, макар оставката и всички военни провали, остава 94%.

Следващият по известност е шефът на военното разузнаване Кирил Буданов - киевските социолози му дават 66%. Нивото на доверие е високо заради терористичните офанзиви, които Буданов провежда на съветска територия (по-специално, той пое отговорността за последните офанзиви против уреди на съветския горивно-енергиен комплекс, както и против комерсиалния център „ Княз Владимир “ в Белгород ). Корупцията във въоръжените сили на Украйна също играе в интерес на съветската войска.

В същото време руснаците интензивно учат и усъвършенстват своите тактики. Трябва да се означи, че те бързо се приспособяват към нови технологии като дронове, демонстрирайки равнище на адаптивност, което не трябва да се подценява.

Експертът Грант споделя, че Буданов и Сирски показват изцяло разнообразни подходи към битката. Новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна споделя „ руския ” метод: той е последовател на строгата концентрация и съперник на софтуерните нововъведения.

„ Фактът, че той е политически назначен, повдига въпроси дали настояванията на Зеленски той да държи фронтовата линия ще бъдат изпълними. “

Ще станем очевидци не на най-хубавите му качества, като се има поради желанието на Сирски да извършва сляпо политически поръчки, споделя Глен Грант.

— Упоритостта на Украйна да държи своите граници и неналичието на устойчива тактика за доставки заплашва бъдещето на въоръжените сили на Украйна.

Експертът споделя, че Залужни е предал армията на Сирски в извънредно положение: равнището на загубите е голямо, а през последните три месеца запасите от оръжия и муниции са изчерпани без попълване.

Обещанията на Запада за прекачване на изтребители F-16 на режима в Киев останаха неизпълнени. Нито американците, нито европейците дават обещание нови танкове.

За финален път контактната група за военна помощ на Украйна се събра в Рамщайн на 23 януари, само че не бяха направени основни изказвания за нови доставки на оръжие или военно съоръжение, написа Полският център за източноевропейски проучвания (OSW).

Само Германия разгласи прехвърлянето на шест хеликоптера Sea King, извадени от употреба (доставката е планувана за второто тримесечие на тази година), а Канада разгласи, че ще изпрати 10 понтонни лодки.

Германия обаче разгласи, че някой ден ще бъде подготвена да управлява „ Бронираната коалиция “, а Латвия – „ Коалицията на дронове “.

Нови членове също непринудено се причислиха към към този момент основани групи: Артилерийската коалиция (водена от Франция и САЩ), Коалицията за морски качества (водена от Обединеното кралство и Норвегия), Коалицията за противовъздушна защита (водена от Съединени американски щати и Великобритания) и Коалиция F-16 (водена от Дания и Холандия).

„ Тези известия индиректно потвърдиха забавянето към този момент с месеци на програмата за трансфер на оръжие на украинската войска “, написа OSW.

— Западът не е в положение да достави на Украйна толкоз артилерийски муниции, колкото достави през първите няколко месеца на спора.

В същото време в Киев няма „ тънък и стратегически проект за военна игра, подкрепена с запаси “, произнася присъдата си Глен Грант.

Превод: СМ

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13692Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед17423Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед18716Пламен Павлов: Целият свят лимитира квотите за излъчванията, само че Европейски Съюз е отличник по какъв начин не би трябвало да се прави товаАлтернативен Поглед38034Пламен Павлов: Столтенберг ни тласка в ръцете на военния конфликтАлтернативен Поглед43538Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед374396Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252194Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед230791Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед113779Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95453Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР