На изложението IAA Mobility в Мюнхен германските автомобилни производители BMW

...
На изложението IAA Mobility в Мюнхен германските автомобилни производители BMW
Коментари Харесай

Mercedes-Benz и BMW показаха как ще настигнат Tesla на пазара на електрически автомобили

На ревюто IAA Mobility в Мюнхен немските автомобилни производители BMW и Mercedes-Benz се пробваха да показват софтуерен пробив, който ще им разреши да понижат разликата с Tesla през идващите няколко години - най-малко в нормалния си ценови диапазон. Те ще се базират на кардинално нови платформи, в началото усъвършенствани за производството на електрически коли.

Както е известно, до момента казусът на производителите на типичен коли с мотори с вътрешно горене беше нуждата да се обезпечи равномерен преход от публикуваните в този момент типове задвижвания към чисто електрически такива. В същото време колите с мотори с вътрешно горене имат редица градивни ограничавания, които не разрешават основаването на най-благоприятен електромобил. Ако конструирате електромобил, без да се преценявате с това завещание, можете да постигнете доста по-висока успеваемост на задвижването.
-->
Това е ясно демонстрирано от концепцията Mercedes-Benz CLA, която е построена върху новата платформа MMA на компанията. Високата успеваемост на съставените елементи на електрическото задвижване, в това число новото потомство тягови акумулатори, разрешава в композиция с аеродинамичната форма на каросерията да се реализира впечатляваща енергийна успеваемост от 12 kW‧h ползване на сила за 100 км пробег. Всъщност седан със общоприет за промишлеността акумулаторен пакет с мощ 90 kWh е в положение да измине до 750 километра без презареждане. Това е с 30-35% повече, в сравнение с обезпечават актуалните електрически автомобили, и може да се окаже ключът към триумфа на Mercedes-Benz в този пазарен сегмент.

Главният изпълнителен шеф Ола Калениус съобщи пред Ройтерс, че " успеваемостта ще бъде новата валута на пазара на електрически коли ". По отношение на горивната успеваемост Mercedes-Benz CLA реализира еквивалент един литър на 100 км пробег - стойност, която е добре разбираема за множеството притежатели на модерни коли. Според ръководителя на компанията, с цел да се реализира висока успеваемост при електрическите автомобили, е належащо да се усъвършенства цялата система. Възможността за допълнение на пробега от 400 км за 15 минути на експресни зарядни станции също би била революционен пробив за Mercedes-Benz, както изясни основният изпълнителен шеф. " Не познавам различен автомобил, който може да се съпостави с това ", съобщи той.

От своя страна BMW има намерение да усили каузи на електрическите автомобили в световната си конструкция на продажбите до 15% до края на тази година, като размерите на продажбите ще се удвоят. До 2025 година BMW ще стартира да създава електрически коли на нова платформа, чийто концептуален представител беше демонстриран предходната седмица.

Представители на Mercedes-Benz също обявиха, че през идващите години компанията няма да може да понижи променливите разноски за произвеждане на електрически коли до равнището, присъщо на колите с мотори с вътрешно горене. В същото време компанията смята за погрешно тези разноски да се трансферират върху потребителите. През идващите години производството на електрически автомобили ще бъде по-скъпо от това на класическите коли, а това съставлява избран проблем за участниците на пазара във връзка с увеличението на маржовете на облага. Мерцедес-Бенц се пробва да понижи разноските за тягови акумулатори, създаване на програмен продукт и енергийни режийни разноски за производството на коли. В същото време компанията не желае да създава извънредно евтини електрически коли и счита, че е значимо да се поддържа порядъчен марж на облагата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР