На хората вече може да им e омръзнало от видеоразговори,

...
На хората вече може да им e омръзнало от видеоразговори,
Коментари Харесай

Шимпанзета от два зоопарка в Чехия си общуват онлайн

На хората към този момент може да им e омръзнало от видеоразговори, рождени дни в Зум и стриймвани представления, само че шимпанзетата от два чешки зоопарка занапред стартират да се любуват на връзката си онлайн, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

За да компенсират неналичието на взаимоотношение с посетителите, откакто парковете бяха затворени през декември поради пандемията, шимпанзетата от Сафари парк Двур Кралове и тези от зоопарка в Бърно, на 150 километра от тях, към този момент могат да се виждат на великански екрани.

Звукът е изключен, само че ползата към всекидневието на далечните братовчеди е огромен, откогато планът стартира предходната седмица.

" В началото се доближаваха до екрана с отбранителни или заплашителни жестове, това е взаимоотношение, другарство ", сподели Габриела Линхартова, която се грижи за шимпанзетата в Двур Кралове, на 135 км източно от Прага. " След това нещата минаха на стадий - на кино съм или виждам телевизия. Когато видят напрегната обстановка на екрана, скачат на крайници, както вършим ние, когато гледаме спортно съревнование ", изясни тя.

Шимпанзетата са придобили и други детайли от човешкото държание - вземат си нещо за ядене, до момента в който гледат протичащото се на екрана.

Видеоконференциите, които се излъчват и на уеб страницата на сафари парка, ще се реализират от 8 часа до 16 часа всеки ден до края на март, когато ще бъде взето решение дали да продължат. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР