На хората, които страдат от болестта на Алцхаймер или искат

...
На хората, които страдат от болестта на Алцхаймер или искат
Коментари Харесай

Физическата активност е от значение в борбата с Алцхаймер

На хората, които страдат от заболяването на Алцхаймер или желаят да предотвратят развиването й, постоянно се предлага физическа интензивност, нормално лека разходка или градинарство.
 
Резултатите от ново изследване обаче демонстрират, че степента на физическата интензивност е от голяма важност за битката против болестта, като е целесъобразно тя да бъде умерена, написа в. " Дейли експрес ".

Разкриха по какъв начин се обновяват " чистачите " на мозъка

Анализирайки данни за 1500 души, създателите на проучването от университета на Уисконсин-Медисън са открили, че по-добра отбрана против заболяването обезпечава умерената физическа интензивност, а не постоянно препоръчваната лека физическа интензивност.

Специалистите изясняват, че умерената физическа интензивност е обвързвана с по-здравословен метаболизъм на глюкозата в мозъка. С понятието лека физическа интензивност се отбелязва да вземем за пример мудна разходка. За умерена физическа интензивност се считат енергичната разходка и бягането.

Изследователите са открили също, че индивидите, които отделят най-малко 68 минути на ден за умерена физическа интензивност, имат по-добър метаболизъм на глюкозата в мозъка.

Гъбите са суперхрана против Алцхаймер

Препоръката за умерена физическа интензивност въз основата на актуалното изследване обаче може да се окаже проблем за някои хора, за които с напредването на възрастта става по-трудно да се движат пламенно. По тематиката Кофеинът пази от деменция
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР