На грозни сцени станаха свидетели футболните привърженици по време на

...
На грозни сцени станаха свидетели футболните привърженици по време на
Коментари Харесай

Лекарят на "Лудогорец": Бомбичката на мача с ЦСКА беше хвърлена умишлено, за да ни нарани

На грозни подиуми станаха очевидци футболните последователи по време на второто полувреме на последния мач от Първа лига за годината сред ЦСКА и " Лудогорец ". Под пейката на гостите от Разград попадна бомбичка, която рани лекаря на клуба Валентин Великов, физиотерапевтът и аварийния футболист Илкер Будинов.

Според лекар Великов, пиротехническото средство не е попаднало инцидентно там, а е било хвърлено за да има провали за здравето на хората на скамейката.

Снимка: Lap.bg

" Здравословното ми положение е положително. Подобрявам се. Получих разкъсно-контузна рана в региона на задното бедро. Бомбичката гръмна тъкмо до крайници ми и в резултат от силата ѝ получих изгаряне в задната част на бедрото. Раните ще заздравеят, болката ще отшуми. Лошото е, че за мен бомбата не беше инцидентна. Тя беше съзнателно хвърлена под пейката за пострадване. На Балканите обичаме пиротехниката, само че тук не приказваме за инцидентна бомба. Тя беше втора и беше за пострадване. Това е най-лошото. Това би трябвало да променяме ", сподели той.

Доктор Великов прикани за прекъсване на експанзията по стадионите. Като причина за нея той уточни агресивното говорени от щабовете на отборите, участващи в шампионата.

Снимка: Lap.bg

" За мен експанзията е събудена на доста по-друго равнище. Не може треньори и футболни деятели да излизат пред камери и да приказват за войни, за борби, за врагове, " Левски " са отговорни, " Лудогорец " са отговорни, Футболния съюз е отговорен, Светият синод... Не може да будим тази експанзия у почитателите. Нека ги върнем на стадионите, само че с показано на терена, с играта, която представяме "

Лекарят на " Лудогорец " съобщи, че Илкер Будинов не е със спукано тъпанче и ще му бъдат направени още прегледи.

Заради случая ЦСКА беше осъден с санкции от над 40 000 лева и един мач без аудитория на трибуните.

Доктор Великов се върна и към лятото на 2021 година, когато беше един от първите, притичали се на помощ на датския национал Кристиан Ериксен. По време на мача от европейското състезание против Финландия той получи сърдечен арест, само че с помощта на бързата интервенция на лекарите, които използваха дефибрилатор, не се стигна до съдбовен край.

Снимка: Reuters

" Знаете, че за случая нямам право да приказвам. Мога да посоча, че в такива случаи най-важна е бързата, съответна, съсредоточена интервенция на екипите, без съществуване на суматоха, поредно. Не е мъчно да се избави човешки живот, стига да се работи вярно, да няма суматоха и организацията да е съвършена. Българският футбол и организацията на здравно равнище на мачовете би трябвало да вземе поучения. Дори до ден сегашен не на всички игрища има дефибрилатори. Мач на УЕФА не може да стартира без няколко налични неща, едно от които е дефибрилатор. Имаше отлична самодейност от БФС преди време - тимовете, които участваха в Европа, биваха снабдени с дефибрилатор. Ние би трябвало това нещо да го разпространим по стадионите. С него елементарно може да спасим човешки живот ", прикани лекар Великов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР