На ГКПП-Дуранкулак вече е разпределен допълнителен персонал и от БЧК,

...
На ГКПП-Дуранкулак вече е разпределен допълнителен персонал и от БЧК,
Коментари Харесай

Украински туроператори лъжат бежанци и причиняват опашки при Дуранкулак

На ГКПП-Дуранкулак към този момент е разпределен спомагателен личен състав и от БЧК, и от Министерство на вътрешните работи, както и доброволци, които вършат всичко допустимо да записват идващите хора. На Дуранкулак към този момент действат 11 пункта за издаване на краткотрайна протекция.

Струпването на хора се случва основно поради активизирането на туроператорски компании, настоящи на територията на Украйна. Срещу комисионна те подлъгват хората там и им дават обещание, че ще бъдат настанени в български хотели. В множеството случаи хотелите не са осведомени и действително нямат повече свободни места да одобряват украински жители. 80% от рейсовете на границата се оказват в това състояние и действително това е повода за опашките там.

“Тези рейсове заобикалят преднамерено българската организация за настаняване и когато дойдат тук, ние незабавно се постанова занапред да им търсим заслон. За да ги настаним гратис по програмата обаче те би трябвало да има краткотрайна закрила”, изясни Валери Рачев, началник на оперативната координационна група, основана към Министерски съвет.

Властите насочат и молба всеки, който има информация за нередности във връзка с превозването и настаняването на украински жители, да насочва сигнал към Кризисния щаб в Министерския съвет или на националната денонощна телефонна линия 02 9055555.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР