На гигантите в производството на безалкохолни напитки и на бира

...
На гигантите в производството на безалкохолни напитки и на бира
Коментари Харесай

Защо компанията зад бирите Каменица и Бургаско остана без кенчета на американския пазар?

На колосите в производството на безалкохолни питиета и на бира в Съединени американски щати безусловно не им доближават алуминиевите кенчета. През предишния месец от Monster Beverage, които създават едноименната енергийна напитка, показаха, че нямат задоволително такива, с цел да дават отговор на търсенето на пазара.

Междувременно още преди месеци от Molson Coors, третият максимален производител на бира в света, който прави и българските " Каменица ", " Бургаско " и " Астика ", показаха, че са принудени да изтеглят алуминиеви кенчета от другите си местоположения в международен мащаб, с цел да покрият потребностите си на американския пазар.

През последната година производството на питиета в кенчета в Щатите е повишено с 6% до над 100 милиарда броя, демонстрират данни на Can Manufacturers Institute.

Защо обаче алуминиевите кенчета не доближават на американския пазар? На този въпрос дават отговор от уеб страницата Quartz.

" Пандемията форсира взрива в потреблението на алуминиеви опаковки, като хората останаха у дома и купуваха Heineken и Coke Zero в такива, вместо да пият от бутилки в заведенията. Но търсенето на кенчета се усилва още преди този момент ", изяснява Салватор Тиано, който е старши анализатор в Seaport Research Partners.

По неговите думи с изключение на опциите за по-интересен дизайн на алуминиевите опаковки, те са по-евтини за произвеждане и превозване, поради това, че са по-леки от стъклените бутилки.

В допълнение на тези фактори идват и рестриктивните мерки в доставките на алуминий. Цената на лекият метал скочи до 10-годишен връх, до момента в който производството в Китай се оказа мощно затруднено.

Причината е, че Пекин вкара по-строги правила за изхвърляните нездравословни излъчвания от този вид производства. Леярните в азиатската страна са затруднени с това бързо да отговорят на новите условия и затова производството им е свито.

А това е необикновен проблем, като се има поради, че Китай е най-големият производител на алуминий в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР