На фона на всички кризи - здравна, ковид, война сега

...
На фона на всички кризи - здравна, ковид, война сега
Коментари Харесай

Свиленски за Дунчев: Разпрастранява лъжи! Има проблем с психичното състояние

" На фона на всички рецесии - здравна, коронавирус, война в този момент - те очевидно не се отразяват добре на психологичното положението, положение на някои наши сътрудници народни представители. Казвам " психологични " проблеми, тъй като това не може да подхожда на здравия разсъдък на един претендент за министър. Хубавото е, че това не е негово персонално мнение. Нито на премиера Петков, нито на неговата парламентарна група ". Това съобщи пред Би Ти Ви депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Повод за думите му е вчерашният коментар на депутата от „ Продължаваме промяната “ Александър Дунчев. Вчера отново пред БТВ Дунчев оповести гръмовно за схеми за назначения в горски стопанства у нас, без да поддържа думите си с съответни обстоятелства. Той съобщи, че от Политическа партия са задавали 4-5 пъти парламентарни въпроси за имената на новите шефове на горски стопанства, само че министърът на земеделието отхвърля да им отговори.

" Този човек клюки. Обясняваше през вчерашния ден по какъв начин с жена си и децата си преследвал някакви камиони. В качеството си на какъв преследва камиони? ", попита Свиленски.

" Той, Александър Дунчев., сподели, че са уволнявали едни хора обратно във времето, които са били назначавани, и са назначавали други хора. Нали имало безвластие в земеделския бранш в продължение на 12 години и би трябвало да се случи смяната?! Това е отговорът на тази дървена мафия. Когато министър Иванов беше номиниран за аграрни министър, аз споделих - ще видите какво ще направи той и незабавно ще получи ударите. Да, и в този момент ги получава. Защото когато тръгнеш против една система, която години наред е ограбвала България, ти се случват такива неща ", разяснява социалистът.

Свиленски продължи прочувствено: " Той даде три образеца и аз си направих труда да ги ревизира. Единият - специалист с 30-годишен опит в Югозападна България. Не е ли време да стане шеф? Другите двама специалисти, които " нямали " качества - единият е потвърден правист, другият потвърден лесоинженер. Не може от национална медия да спекулираш ".

" Той наясно ли е по какъв начин се ръководи една страна? Той желае горските да ги назначава Министерски съвет. Ами аз през днешния ден му предложих горските да ги назначава Министерски съвет. Той ми сподели, че думите му са били на " невменяем човек " и ми разреши да го изтъквам ", съобщи Свиленски.

" Нали не е неразрешено членове на Българска социалистическа партия да работят в държавна или общинска администрация? Какъв тъкмо човек би трябвало да намерим, с цел да бъде този господин, който беше през вчерашния ден при вас, удовлетворен? ", попита депутатът от Българска социалистическа партия.

" Този човек е бил представител на неправителствена организация и в това време - ръководител на организацията, която я управлява. Това не е сигнал, това е клюка! Къде ги е подал тия " сигнали "? На кого ги е подал? Или си ги е подал в неговата Неправителствени организации? Идва в малкия екран и споделя, че има горска мафия и това към този момент става " вест ". Не може по този начин да се приказва от депутат. А този депутат е сменил няколко партии, преди да попадне в Народното събрание. Незадоволени персонални упоритости няма да толерира никой.

Председателят Корнелия Нинова е говорила с премиера Петков, който изрично се е разграничил от позицията и дейностите му. Аз съм разговарял с ръководителя на парламентарната им група. Сондирахме - няма никаква поддръжка към него. В последна сметка се надявам с това нещо да се завърши. И в случай че в действителност има някакви неща, има съответните органи, които би трябвало да си свършат работата ", съобщи Георги Свиленски.

Според него държавното управление работи добре на фона на всичките рецесии, с които се сблъсква. А думите на Дунчев не са от името нито на Политическа партия, нито на премиера Петков " " Със сигурност държавното управление ще бъде подлагано на външен удар - поради битката с корупцията и изкарването на разнообразни " схеми ". Ние нямаме проблем нито с съдружните сътрудници, нито с взаимоотношението с държавното управление. Коалицията може да ръководи и се оправя със дилемите и програмата, която извършва държавното управление ".

" Дунчев беше претендент за министър на земеделието при договарянията за държавното управление и не се случи. Допускам, че е наскърбен ", побърза да разяснява вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя разгласи, че изказаното мнение от депутата не е позиция на „ Продължаваме промяната”. " Говорих с премиера Кирил Петков и получих отговор „ не”, сподели Нинова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР