На фона на сложната ситуация в света България се нуждае

...
На фона на сложната ситуация в света България се нуждае
Коментари Харесай

Росен Желязков: Процесите у нас са функция на геополитиката - търсим евроатлантическо съгласие

На фона на комплицираната обстановка в света България се нуждае от постоянно държавно управление, с цел да има работещ парламент. Усилията на ГЕРБ-СДС са ориентирани към реализиране на единодушие не за политическа коалиция, а  по евроатлантическа платформа за ръководство – по-късно може да се водят диалози за държавно управление. Това съобщи пред бТВ представителят на ГЕРБ Росен Желязков.

Той разяснява думите на Бойко Борисов, че се отнася с почитание към партия „ Възраждане “, като акцентира, че това значи почитание към политическия конкурент, а не поръчка за съдружни планове.

По думите му, в случай че политическата аритметика е била меродавна в нощта на изборите, в този момент към този момент не е.

Желязков подсети, че войната в Украйна ескалира, има агресия на дейностите освен на бойния фронт, а и на хибридния, което е рисково за България. Рецесията следва, енергоносителите няма да се върнат на равнищата от 2021 година, добави представителят на ГЕРБ.

Той уточни, че на този декор от ГЕРБ-СДС са загърбили политическото его и обидите, политическите водачи се отдръпват в името на основаване на евроатлантическо държавно управление.

„ Ние сме функционалност на геополитическите процеси “, посочи Желязков.

Той разясни, че концепцията е да се сформира кабинет от неполитически фигури, равно отдалечени от партиите, само че от това не следва освобождение от политическа отговорност – партиите, които поддържат държавното управление или откажат поддръжка, поемат своята отговорност за това.   

Ако партиите откажат да поддържат тази концепция, това не значи, че ГЕРБ ще откажат договаряния за втория или третия мандат.  
В България доста постоянно се следи политическо зложелателство: те ни смъкнаха, в този момент дано да се оправят – това би трябвало да го променим, акцентира Росен Желязков.

Ако страната отиде на нови избори и продължи ръководството на служебни кабинети, това ще ускори гласовете за смяна системата и подмяна на парламентарната народна власт, предизвести той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР