На фона на сформирането на новото правителство на Сърбия, независимо

...
На фона на сформирането на новото правителство на Сърбия, независимо
Коментари Харесай

Данас: Вучич чака пълна окупация на Донецк, за да състави правителство

На фона на сформирането на новото държавно управление на Сърбия, без значение от неговия състав, за което към момента се спекулира, Вучич очерта програмата и политиката, които държавното управление, ръководено от СНС, ще съставлява - изрично " не " на независимостта на Косово, обсъждане на въвеждането на наказания против Русия въз основа на развиването на обстановката в Украйна, а главната задача на държавното управление ще бъде да управлява последствията от енергийната рецесия.

Но главната основна цел през второто десетилетие на държавното управление ще бъде - изключителното задържане на Вучич на власт, считат в политическите среди, както оповестява „ Данас “.

След дълго очакване за оповестяване на резултатите от парламентарните избори, извършени през април тази година, беше публично доказано, че Сръбската прогресивна партия печели най-вече мандати, само че ще би трябвало да търси съдружен сътрудник за образуване на парламент болшинство и ново държавно управление. Засега това беше задоволително, с цел да може президентът на Сърбия Александър Вучич да свика съвещания за сформиране на държавно управление.

Навлизайки във второто десетилетие от ръководството на Сръбската прогресивна партия в Сърбия, новото държавно управление ще се изправи пред световното предизвикателство на съветската инвазия в Украйна, проблем, който сложи Сърбия в изключително неловко състояние до момента, като единствена в района и Европа, която не се е определила ясно по отношение на глобите против Русия. Това ще се отрази на програмата и състава на новото държавно управление, както и на времето, в което то ще бъде формирано, настояват източници на „ Данас “ от политически кръгове, осведомени със събитията в СНС.

„ Срокът за образуване на борда, неговата стратегия и графикът на министрите ще зависят от развиването на обстановката на бойното поле в Украйна. Тук Вучич употребява много прозорлив метод, което може би е добър сега. Той ще изчака да види по какъв начин напредва съветската окупация на Донецката република и по какъв начин ще се трансформират настроенията в Европа, не би ли се понижил натиска за наказания “, показват източници на „ Данас “.

В поддръжка на това, съгласно осведомени, сами за себе си приказват предходните изказвания на президента на Сърбия по отношение на външнополитическите връзки, на първо място реакцията му на резолюцията на Европейския парламент за Сърбия, която приканва за признание на независимостта на Косово и въвеждане на наказания против Русия като най-важни условия за по-нататъшното продължение на европейската интеграция.

„ В изказванията си, изключително след резолюцията на Екологичен потенциал и визитата на Шолц (германския канцлер), Вучич преди всичко споделя, че признаването на Косово е изключено. Той не направи изрично изказване за глобите, само че се опита да пренасочи въпроса към Косово. Той ще се опита да откри компромис за глобите и да вкара някой от пакетите. Сигурно е, че ще следи напредъка на съветските сили, които окупираха Луганска област и оставиха част от Донецк. Вучич най-вече би желал да стартира да сформира държавно управление след окупация на Донецк “, настояват източниците.

Смята се, че президентът Вучич чака, че по-късно развиване на обстановката в Украйна натискът на Запада върху Сърбия ще намалее, че с настъпването на зимата и загрижеността за енергийните източници публичното мнение в Европейски Съюз също ще се промени, на първо място в Германия и Франция, където стартира онази " сплашваща " поддръжка за Украйна.

„ Всички ще се тревожат за екзистенциални проблеми като отопление и електричество, които ще бъдат и във фокуса на новото държавно управление в Сърбия. Както виждаме, даже Германия не е единна в позицията си за по-нататъшна финансова помощ за Украйна “, показват осведомени.

Европейският път може да бъде още по-подчертан, декларативно, в новата държавна стратегия, както уточни политологът Бобан Стоянович, който е уверен, че няма да има съществени промени в новата държавна стратегия, изключително не по отношение на това, което президентът на Републиката към този момент прави и споделя.

„ Вучич не би разрешил нищо да се промени фундаментално в програмата на държавното управление. Възможно е в тази стратегия да има индикации и малко по-изявен " европейски път ", само че нищо епохално. Относно стопанската система - несъмнено, ще бъдат оповестени нови огромни планове, ще бъде оповестена голяма рецесия (която Вучич афишира от месеци, с което постепенно приготвя обществеността и снема отговорността от себе си и я трансферира напълно на интернационалните обстоятелства) и наподобява че ще излезе с посланието, че страната пази жителите от рецесия “, акцентира Стоянович.

По създание няма място за огромни промени, показва Стоянович, припомняйки анализите на публичното мнение, което сега е по-проруско от всеки път.

„ Няма демократична легитимност за огромни промени и може да се чака реакция от обществото, най-много във връзка с глобите против Русия и изключително за Косово. Когато четири пети от жителите са срещу глобите, полето за маневриране е доста малко “, акцентира той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР