На фона на седмица на значителна волатилност в сферата на

...
На фона на седмица на значителна волатилност в сферата на
Коментари Харесай

Биткойн наближава $50,000 – крипто китовете се завръщат

На фона на седмица на забележителна волатилност в областта на криптовалутите, Биткойн се стреми към прага от $45,000, воден от възходящия оптимизъм към евентуалното утвърждение на спот BTC борсово търгуван фонд (ETF) и възобновяването на забележителната интензивност на портфейлите.

Към момента на писане на публикацията комерсиалната стойност на Биткойн възлиза на към $42,000, малко над психическата граница от $43,100, отбелязвайки 2.42% нарастване през последните 24 часа.

Неотдавнашният скок в цената на Биткойн от елементи се дължи се дължи на вероятностите за спот ETF и на съживяването на китовите портфейли, съгласно прозренията на Santiment, известна компания за он-чейн разбори.

От Santiment подчертаха и 10-дневния връх от $44,200 в сряда, отдавайки го на позитивните настройки на ETF и забележителното повишаване на китовите портфейли.

Завръщането на 22 китови портфейла, всеки от които има над 100 BTC след двуседмичен спад, доста увеличи доверието на пазара.

Освен това от компанията означиха, че дневният RSI (индекс на относителната сила) на актива е достигнал най-бичото си равнище от началото на ралито на 15 октомври, осигурявайки спомагателна поддръжка за евентуалното надхвърляне на $50,000 от страна на Биткойн.

Известни фигури в промишлеността, като създателя на MicroStrategy Майкъл Сейлър, показаха бичи настроения във връзка с бъдещето на Биткойн.

В неотдавнашно изявление той загатна капацитета на Биткойн да се срине до нула или да нарасне до $1 милиона след утвърждението на първия спот Биткойн ETF в Съединени американски щати. Сайлър обаче посочи, че достигането на $1 милион зависи от утвърждението на спот ETF, наблягайки основната му роля за даването на институционална легитимност на Биткойн.

Райън Селкис, създател и основен изпълнителен шеф на компанията за крипто изследвания Messari, също предложи оптимистична прогноза, като предвижда, че до 2024 година Биткойн ще бъде водещ в бичата фаза на пазара на криптовалути , изпреварвайки по растеж множеството други активи.

В отчет от вторник Селкис акцентира предизвикването да се дефинират точните ценови нива заради фактори като политиката, трендовете на фондовия пазар и положението на стопанската система на Съединени американски щати. Въпреки това той планува цифрова епоха, в която Биткойн ще се трансформира в цифров аналог на златото, като евентуално може да надвиши $600,000.

Селкис уточни най-много знака MRVR (пазарна стойност към осъществена стойност) на Биткойн, който все още на писане на публикацията сочи 1.3, което е сигнал за фаза на възобновяване на Биткойн.

Стойности под 1 демонстрират фаза на струпване, до момента в който тези над 3 допускат връх на цикъла. Въпреки растежа от 150% през 2023 година, Селкис още веднъж акцентира, че Биткойн остава постоянна дълготрайна капиталова алтернатива.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР