На фона на продължаващата руска агресия срещу Украйна изглежда, че

...
На фона на продължаващата руска агресия срещу Украйна изглежда, че
Коментари Харесай

Как Украйна де факто става част от Запада

На фона на продължаващата съветска експанзия против Украйна наподобява, че Киев няма по какъв начин да получи публична покана за участие в НАТО на срещата на върха във Вилнюс. Въпреки това процесът по присъединение на страната към западния свят към този момент е в ход. Владимир Шопов разказва тази неповторима историческа обстановка.

25 държави-членки на НАТО , над 10 000 бойци, повече от 250 самолета на 42 страни, 100 от тях американски, идващи от десетки местоположения в Съединени американски щати и Европа. Това са част от параметрите на неотдавна завършилото обучение.

На процедура това е най-амбициозната сходна самодейност в историята на Алианса, като в допълващите действия са отработени поддържащи задачи на наземните войски, евакуации, обезвреждане на противников подводници, въздушна поддръжка за наземни интервенции и други детайли.

Периметърът на образованията обгръща Южна Германия , Северно и Балтийско море . Основната им цел е ефикасното операционализиране на „ отбраната на всеки сантиметър “ натовска територия и прекъсването на офанзиви против градове и сериозна инфраструктура. Учението е част от множеството ограничения за използване на, призната след втората съветска инвазия в Украйна през предходната година.

Всъщност сходно събитие би било невероятно преди последната вълна от експанзията на Владимир Путин . Основните стратегически загуби за Москва са към този момент ясно обрисувани и постоянно изброявани. Краткият лист включва политическо обединяване на Запада, разширение на НАТО и удвояване на линията на контакт с Алианса, рестарт на западната военна промишленост, енергийно разкачване, възходяща съветска взаимозависимост от Китай, вътрешна капиталова имплозия в Русия, която блокира развиването на страната, всеобща емиграция на локалните елити, национална консолидация в Украйна, нова отбранителна идея на Алианса и така нататък

Съществува обаче и второ потомство последици, все по този начин отрицателни за Москва. Едно от тях е трансформацията на Украйна в де факто страна членка на Европейския съюз (ЕС) и НАТО, без значение от времевата рамка на официална интеграция.
" Пътека към присъединение "
Оформящият се консенсус за страната е, че тя няма да получи покана за участие в Алианса на идната тази седмица среща на върха във Вилнюс . В подмяна стартира формулирането и използването на тактика за де факто присъединение посредством най-различни механизми, така наречен „ пътека към присъединение “. Процесът може официално да бъде завършен след прекъсването на войната или друга относително устойчива и допустима развръзка.

Предстои правна и институционална хармонизация, само че главните линии на доближаване са други и внезапно се отличават от предишни разширявания. Най-общо, другите детайли на военна помощ за страната основават двигателна сила и динамичности на рационализация, които на процедура последователно трансформират Украйна в предстоящ ефикасен член на НАТО.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР