На фона на преобладаващата пазарна динамика златото продължава да привлича

...
На фона на преобладаващата пазарна динамика златото продължава да привлича
Коментари Харесай

Прогноза за цената на златото – $2,600 реалистична цел за 2024 година?

На фона на преобладаващата пазарна динамичност златото продължава да притегля вниманието, защото специалистите чакат цената му да скочи до $2,600 през 2024 година

Въпреки неотдавнашните съмнения, благородният метал показва резистентност, поддържайки непоклатимост в несигурни времена. По-конкретно, на фона на внимателния метод на Федералния запас към корекциите на лихвените проценти, златото резервира позицията си на сигурен актив.

Понастоящем оценено на $2,135, златото претърпя нищожен спад от единствено 0.26% през последните 24 часа, контрастирайки внезапно със спада на пазара на цифрови активи, изключително забележим в спада на Биткойн . Тази непоклатимост допуска солидна основа за евентуален предстоящ напредък на цената на златото.

Уникалната роля на златото като капиталова алтернатива на фона на икономическото развиване прави траекторията му завладяваща. Големи очаквания бяха свързани с представянето му през 2024 година, изключително откакто доближи връх за всички времена през декември миналата година, крайъгълен камък, който към този момент беше надминат през март, като цените доближиха пик от $2,195.

Подкрепяйки тези упования, Флориан Грумес, ръководещ шеф на Midas Touch Consulting, акцентира преобладаващото въздействие на Китай върху пазара на физическо злато, наред с повишаването на търсенето, съвпадащо с „ Годината на дракона “ и нараствания напън върху западния пазар на финансови принадлежности върху цената на злато посредством арбитражна търговия.

Грумес предвижда, че цената на златото може да скочи до $2,535 до лятото, съвпадайки с прогнозите на Карли Гарнър , съосновател на DeCarley Trading, за постигане на към $2,600. Решенията на Федералния запас за лихвените проценти обаче имат огромно значение за бъдещата траектория на златото.

Докато мнозина чакат понижения на лихвените проценти, с цел да подтикват скокове на цените, анализаторите от Commerzbank допускат, че постоянните лихвени проценти също могат да укрепят цените на златото. Те настояват, че непроменените лихвени проценти могат да накарат участниците на пазара да преразгледат нагоре своите упования за лихвените проценти след данните за инфлацията в Съединени американски щати, като по този метод допринесат за позитивното показване на златото.

В светлината на тези фактори вероятността златото да доближи $2,600 през 2024 година остава постижима според от разнообразни стопански и пазарни условия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР