На фона на новото рекордно увеличение на случаите на COVID-19

...
На фона на новото рекордно увеличение на случаите на COVID-19
Коментари Харесай

Хърватска затяга мерките в борбата с коронавируса

На фона на новото рекордно нарастване на случаите на COVID-19 реши през днешния ден да затегне против разпространяването на заболяването, в това число въвеждайки наложителни цифрови документи за чиновниците от държавния бранш, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Малко над 50% от към 4 милиона хървати са изцяло имунизирани и специалистите значително считат, че ниското равнище на имунизация е причина за огромното нарастване на броя на инфектираните през последните седмици.
свързани новини2251на 12.06.2021
" За да предотвратим разпространяването на заболяването, ние би трябвало да понижим броя на хората, които могат да се събират на закрито, да увеличим броя на имунизираните и да засилим сигурността при работа ", сподели министърът на вътрешните работи Давор Божинович.

Броят на хората, които могат да се събират на закрито, ще бъде понижен от този уикенд от 100 на 50 души при неявяване на цифров документ, доказващ, че лицата са имунизирани, имат отрицателен резултат от тест за ковид или към този момент са прекарали заболяването. Всички събирания на закрито ще би трябвало да завършват до среднощ.

От 15 ноември цифровите документи ще бъдат задължители за всички чиновници от държавния бранш и за всички жители, които имат потребност да употребяват услуги в държавни институции. Досега това условие важеше единствено за здравния бранш и за обществените служащи.

" Ако броят на инфектираните продължи да нараства, от 15 ноември ще въведем цифрови документи за влизане в питейни заведения, заведения за хранене и фитнес центрове ", сподели Божинович.

Той добави, че от 4 януари 2022 година, в случай че обстановката не се усъвършенства, цифровите документи ще бъдат годни единствено за тези, които са имунизирани или са преболедували. В момента те са годни и за хората, които са с отрицателен резултат от тест за вируса.

" Този интервал е задоволителен за тези, които не са имунизирани, с цел да създадат това до края на годината ", уточни министърът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР