На фона на лавинообразно растящите оплаквания на бизнеса, че Covid

...
На фона на лавинообразно растящите оплаквания на бизнеса, че Covid
Коментари Харесай

Борисов се оправда пред бизнеса, бил разплатил 2 милиарда лева

На фона на лавинообразно растящите недоволства на бизнеса, че Covid помощите не стигат до компаниите, министър председателят Бойко Борисов влезе в извинителен режим във вторник. Той събра министри, с цел да му рапортуват, че държавното управление е осигурило близо 2 милиарда лева за опазване на работните места и за поддръжка на бизнеса от началото на пандемията.

В същото време междинни предприятия се оплакаха в понеделник, че не са получили нито лев по мярката за поддръжка поради пандемията. Работници от затворени компании пък настояват, че не са взели помощта от 24 лева дневно, а Национална агенция за приходите занапред превежда сумите на затворените още в края на ноември заведения.

Бойко Борисов: Осигурили сме 2 милиарда лева

Подкрепата на държавното управление за работните места и бизнеса от началото на пандемията досега възлиза на близо 2 милиарда лева, заяви държавната осведомителна работа след работно заседание на министри при премиера Бойко Борисов.

Социалното министерство към този момент е разплатило ограничения, възлизащи на към 1 милиарда лева С тях са непокътнати 300 000 работни места и е предотвратен рискът от двойно повишаване на безработицата в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР