На фона на бума на новото строителство и склонността на

...
На фона на бума на новото строителство и склонността на
Коментари Харесай

Пазарът на жилища: когато съм продавачът

На фона на взрива на новото строителство и склонността на купувачите да се снабдят с жилище, в което " никой преди не е живял ", продавачите към този момент не са в позицията да чакат висока цена единствено тъй като жилището им е с положително местонахождение. По данни на брокери младите купувачи не се блазнят даже от жилища към Докторския монумент в София - най-престижната част на града.

" Дневник " се допита до брокери по какъв начин притежател, който желае да продаде жилището си, да го " сервира " по-добре на евентуалните купувачи.

Първото усещане. Ако положението на входа и общите елементи на постройката зависи от всички притежатели, то входната врата на жилището е визитната картичка на притежателя и приказва доста за това по какъв начин жилището е било поддържано до момента. Мръсната и ожулена врата, раздрънканият звънец и надрасканата крива табелка няма да заблудят посетителя, даже вътре жилището да е " освежено " с нов слой латекс.

Чистотата преди всичко. Въпреки че множеството хора, когато купуват остаряло жилище са подготвени да влагат в " ободряване " (и от хигиенични съображения, и с цел да изберат сами цвета на стените и типа на настилките), на огледа ще се почувстват отблъснати, в случай че жилището тъне в нечистотия. Тапетите може да са за промяна, само че дано паяжините са обрани, прозорците измити, плочките в банята и кухнята блестят, а паркетът свети. Купете кутия полиетиленови калцуни за еднократна приложимост. Така ще покажете, че продължавате да полагате грижи за парцела в интерес на бъдещия притежател.

Свеж въздух и светлина. Ако не живеете в жилището, отидете половин час преди огледа и проветрете добре пространствата, с цел да премахнете миризмата на застояло. Нека кошчето за отпадък и пепелниците са празни и чисти. Дръпнете тежките пердета, с цел да влезе повече светлина. Дори парцелът да е ненаселен, запазете няколко саксии с цветя, които освежават и въздуха, и гледката. Ако има източници на неприятни миризми – отстранете ги авансово. Ако огледът е вечер – светнете всички лампи.

Без дребни недостатъци. Капещото кранче/казанче незабавно неприятно бие на очи. Заради изгорялата крушка пространствата ще наподобяват по-мрачни. Скърцащите порти работят на нервите. Изпадналите от гнездата контакти и висящите кабели внушават заплаха. Това са дребни недостатъци, чието премахване не е мъчно, до момента в който наличието им - мощно дразнещо.

Повече пространство. Изхвърлете всичко, което е за изхвърляне. Затрупаният със остарели мебели и движимости апартамент ще наподобява по-малък, в сравнение с е в реалност. Обратното, в случай че към този момент сте изпразнили жилището, оставете тънките завеси на прозорците – с тях стаите ще са по-уютни. Оставете при опция и осветителните тела – една гола крушка, висяща върху кабел, не способства за положителното усещане.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Места за живеене (32)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР