На финалната права е подготовката за откриването на новото крило

...
На финалната права е подготовката за откриването на новото крило
Коментари Харесай

В края на месеца откриват новото крило на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

На финалната права е подготовката за откриването на новото крило на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. В момента се набират нужните документи за приемане на акт 16 и текат довършителни действия по обзавеждането. Ако всичко върви по проект и няма непредвидени проблеми, корпусът ще бъде тържествено открит в края на април, оповестява районното издание Borba.bg. През май пък всички отделения, помещаващи се в Стара болница, ще бъдат преместени дефинитивно в модерната сграда.

Инвестицията в градежа коства на болничното заведение 7,72 млн. лева Средствата бяха обезпечени от продажбата на имота на недостроения хирургичен корпус и някогашната парова централа, както и от нисколихвен заем в размер на 3,5 млн. лева

Първата копка по строителството на зданието бе направена през декември 2017 година Имаше няколко публични поръчки за избор на компанията, която да вдигне крилото, като в последна сметка задължението бе поверен на търновското сдружение „ Билдинг комфорт “. Проектът бе обновен поради промени в условията за медицински стандарти, след това пък осъществяването бе забавено поради усъвършенстване на средствата за финансови разноски от здравното министерство, напомня изданието.

Корпусът ще одобри от Стара болница Инфекциозно, Неврологично, Ортопедично, Неонатологично и Акушеро-гинекологичното поделение. Сградата ще има топла връзка с База I и съседен паркинг.

Обединението на отделенията ще спести на болничното заведение разноски в размер на над 600 000 лева, които годишно отиват за превоз сред двете бази, отопление и други комунални услуги. С икономиите пък ще се увеличи качеството на предлаганата здравна грижа, защото парите ще бъдат вложени в нова инсталация и квалифициране на лекарите, които по-често ще бъдат изпращани на образования и стажове в страната и чужбина.

Единствено физиотерапията и ТЕЛК-ът няма да бъдат преместени в новата постройка, а ще останат в База II.

Идеята на управлението на лечебното заведение е освободените пространства в Стара болница да бъдат употребявани за приют. Необходимостта от подобен вид здравно-социално заведение в региона е крещяща.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР