На финала сме, но решение все още няма. Всяка една

...
На финала сме, но решение все още няма. Всяка една
Коментари Харесай

Плевнелиев за Фолксваген: България предлага по-добри условия от Турция


На финала сме, само че решение към момента няма. Всяка една от двете страни - и България, и Турция, не престават да вземат участие в надпреварата. Ние сме длъжни да следим деликатно този развой, тъй като всички желаеме този цех. Ако немският вложител обаче избере Турция, това ще изпрати доста неприятен сигнал към демократичните общности на Балканите. Това съобщи някогашният президент на България Росен Плевнелиев в утринния блок на Нова телевизия.

,,Днес в Турция има публицисти и демократично мислещи хора, които са по пандизите и тогава защо господство на закона приказваме и за какви демократични полезности? В момента в Турция има един автократичен водач, който може да обещае на ''Фолксваген'' безусловно всичко, каквото си изиска. Но в случай че немския вложител избере България, това ще ускори позицията и на България, и на Европейски Съюз на Балканите'', уточни още Плевнелиев и добави, че България повече от година преговоря за цех с ''Фолксваген''.

,,България продължава да се бори, тъй че ние имаме своите шансове. Дори намерихме метод да усъвършенстваме още повече офертата ни, т.е. в доста скоро време ще представим доста по-добра оферта. Убеден съм, че ние сме тази страна, която дава най-хубавите условия'', добави някогашният държавен глава.

,,Такива офанзиви като тази против Национална агенция за приходите основават проблеми за бизнес средата у нас. Един подобен пробив може да е обвързван и с политическа поръчка, и с избрани сюжети за изнудване на страната или бизнеса. Затова сходни неща не трябва повече да се случват. Определено по този случай би трябвало да има осъдени'', безапелационен бе Росен Плевнелиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР