На финала сме на набирането на доброволци. Утре ще монтираме

...
На финала сме на набирането на доброволци. Утре ще монтираме
Коментари Харесай

Доброволческа инициатива за класна стая на открито в столицата



„ На финала сме на набирането на доброволци. Утре ще инсталираме класната стая, а формалното разкриване ще е на 15 юни “, сподели в „ Хоризонт до обед “ Иван Стоянов, шеф на 138 СУЗИЕ " Васил Златарски " София.
Сдружението Безопасни детски площадки в събота на 12 юни ще покаже готовата класна стая навън в двора на 138.СУЗИЕ " Проф. Васил Златарски " в София.

Това е част от плана " Аз съм смяната " и цели да сътвори пространство за интензивно учене на открито на учениците, за срещи с представители на институции, бизнес, за развлечение и за показване на изкуство.

От гражданската организация събраха сръчни хора, с които ще сглобят структурата. Участват и възпитаници, родители, хората от квартала, с концепцията за основаването на ново споделено място за учене и развлечение .

Сдружението обезпечава нужните материали, храна и питиета за всички, както и аптечка. Участниците ще получат документ за присъединяване в доброволческа акция.

„ Става въпрос за едно мултифункционално пространство , построено от рециклируеми материали. Ще се употребява за разнообразни екопроекти на децата и хората от квартала “, сподели още Иван Стоянов.

Акцията се провежда и в партньорство с регион „ Слатина “, Столична община, като сe финансира от стратегия „ Кризата като опция “ на Столична община, управлявана от Асоциация за развиване на София.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР