На етапа в който е развит човешкият мозък той си

...
На етапа в който е развит човешкият мозък той си
Коментари Харесай

Има ли „край“ Космосът или продължава „завинаги“?

На стадия в който е развъртян човешкият мозък той си показва,че всичко има начало и край.Все още нашият разсъдък не може да си изясни рационално,какво е безспир.Точно над Вас е небето или както са го нарекли учените „ атмосферата “, а „ носенето в атмосферата “ е примес от молекули – дребни частици въздух, толкоз дребни, че поемате милиарди от тях всякога, когато вдишате.Над атмосферата е “пространството “. Нарича се по този начин, тъй като има доста по-малко молекули, с доста празно пространство сред тях.

 1 - Има ли „ край “ Космосът или продължава „ вечно “?
Чудили ли сте се в миналото какво би било да пътувате в открития Космос и какво бихте намерили там?Учените са в положение да обяснят доста от това, което бихте видели, само че има доста въпроси, които към момента нямат отговори, като да вземем за пример – безконечен ли е Космосът?
В началото на пътуването си в Космоса може да разпознаете някои от познатите ни към този момент забележителности. Земята е част от група планети, които обикалят към Слънцето, дружно с някои метеорити и комети.Може би знаете, че Слънцето е вид „ дребна звезда “ и наподобява по-голямо и по-ярко от другите звезди единствено тъй като е по-близо до нас. Има доста по огромни звезди от нашето слънце,дори великански. За да стигнете до идната най-близка звезда, ще би трябвало да пътувате през трилиони километри пространство. Ако можехте да се возите на най-бързата галактическа сонда, правена в миналото от НАСА, отново щеше да ви отнеме хиляди години, с цел да стигнете до там.

 2 - Има ли „ край “ Космосът или продължава „ вечно “?
Ако звездите са като „ къщи “, то Галактиките са като „ градове, цялостни с къщи “. Учените считат, че в Галактиката, в която е Земята има 100 милиарда звезди.Ако можете да намалите мащаба, надалеч оттатък земната Галактика, тези 100 милиарда звезди биха се слели дружно – както светлините на градските здания, когато се гледат от аероплан.Четете още: Всяка наша мисъл включва квантов преход, който ни свързва с всичко към насНаскоро астрономите научават, че множеството звезди имат свои лични планети в орбита. Някои даже са като Земята, евентуално дом на други същества, които също се чудят сами ли са.Може би и те си имат свои войни, богове и религии.Ще би трябвало да пътувате през още милиони трилиони километри пространство, единствено с цел да стигнете до друга Галактика. По-голямата част от това пространство е съвсем празно, единствено с някои заблудени молекули и дребни мистериозни невидими частици, които учените назовават ​​„ тъмна материя “.Използвайки огромни телескопи, астрономите виждат милиони Галактики, които са във всяка посока.Ако можете да наблюдавате задоволително дълго, в продължение на милиони години, ще наподобява, че ново пространство последователно се прибавя сред всички Галактики. Можете да си визиите това, като си визиите дребни точки върху изтърван балон, който надувате. Точките ще продължат да се отдалечават една от друга, тъкмо както са Галактиките.

 3 - Има ли „ край “ Космосът или продължава „ вечно “?
Има ли безконечен брой Галактики във всяка посока? Или в последна сметка всичко свършва? И в случай че свършва, по какъв начин …?Това са въпроси, на които учените към момента нямат безапелационен отговор. Мнозина считат, че е евентуално просто да продължите да преминавате около Галактики във всички направления, вечно … В този случай Вселената би била безкрайна.Някои учени считат, че е допустимо Вселената да се „ увие “ назад, тъй че в случай че продължите да пътувате, някой ден ще се върнете там, откъдето сте тръгнали.Един от методите да мислите за това е да си визиите глобус, а Вие се движи единствено по повърхността.Ако започнете да вървите в която и да е посока, на изток да вземем за пример, и просто продължите, в последна сметка ще се върнете там, откъдето сте тръгнали. Ако Вселената е такава, това би означавало, че тя не е безпределно огромна, макар, че отново ще бъде по-голяма, в сравнение с можете да си визиите.И в двата случая в никакъв случай не бихте могли да стигнете до края на Вселената или Космоса.Сега учените считат, че е малко евентуално Вселената да има край – район, където Галактиките стопират, или където има някаква „ преграда “, маркираща края на Космоса.Какво мислите Вие?
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР