На едва 32-годишна възраст от този свят си е отишла

...
На едва 32-годишна възраст от този свят си е отишла
Коментари Харесай

Бившата световна шампионка в спринта на 100 метра Тори Бауи почина едва на 32 години

На едвам 32-годишна възраст от този свят си е отишла някогашната олимпийска шампионка с щафетата на Съединени американски щати на 4 по 100 метра от Игрите в Рио Де Жанейро 2016 Тори Бауи.

Тъжната новина за кончината на Бауи бе оповестена със известие от нейната мениджърска организация, от което обаче не излиза наяве каква е била повода за гибелта на лекоатлетката.

" Съкрушени сме да споделим извънредно тъжната вест, че Тори Бауи умря. Загубихме клиент, скъпа другарка, щерка и сестра. Тори беше първенец... фар от светлина, който светеше толкоз блестящо! Наистина сме съкрушени и нашите молебствия са със фамилията и приятелите ѝ ", се споделя в изказването на организацията.

Най-големият успех в кариерата на Тори Бауи пристигна през 2017-а година, когато тя завоюва златен орден в спринта на 100 метра при дамите на международното състезание по лека атлетика в Лондон, като до ден сегашен някогашната спринтьорка си остава последната американка с сходно достижение.

Година по-рано пък Бауи стигна и до три оценки по време на Олимпиадата в Рио, като с изключение на купата в щафетата на 4 по 100 метра тя завоюва сребро в спринта на 100 метра и бронз в бягането на 200 метра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР