На две винарски изби в Харманли инспектори от РИОСВ-Хасково са

...
На две винарски изби в Харманли инспектори от РИОСВ-Хасково са
Коментари Харесай

Глобиха винарски изби в Харманли за неподдържане на пречиствателни съоръжения

На две винарски мазета в Харманли инспектори от РИОСВ-Хасково са съставили актове за неподдържане на пречиствателното оборудване в техническа и експлоатационна редовност, оповестиха от екоинспекцията.

Наказателни постановления са били издадени и на общо 16 лица. Те са осъществили капиталови оферти в предпазена зона без извършена процедура по оценка за съгласуемост и са изсекли на дървета и разорали парцели в "Натура 2000 ".

Служители на инспекцията Хасково са направили 132 инспекции на 129 обекта през октомври, гласи докладът на ведомството. Дадени са били 51 наставления за премахване на установени нарушавания.

Фирма за осъществяване на действия по отнасяне на боклуци на площадки в землището на село Крепост, община Димитровград, е била санкционирана с 10 000 лв. за нарушаване на изискванията в издадения регистрационен документ. Със 100 лв. е било глобено и физическо лице за нарушаване по Закона за биологичното многообразие. Издадена е била и заповед на завод в Тополовград за прекъсване производството и стартирането на пазара на варов разтвор за неизвършена регистрация на химическо вещество.

Почистени са били 4 нерегламентирани сметища - край Маджарово, покрай речни корита в община Стамболово, в димитровградския квартал Черноконево и в село Царева поляна, община Стамболово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР