На две длъжностни лица са предявени обвинения за извършено престъпление

...
На две длъжностни лица са предявени обвинения за извършено престъпление
Коментари Харесай

От 1 до 8 години лишаване от свобода грозят кметът на Сунгурларе

На две длъжностни лица са предявени обвинявания за осъществено закононарушение по член 282 алинея 2 от Наказателен кодекс, заяви на ексклузивен брифинг представителят на Окръжна прокуратура в Бургас - прокурор Христо Колев.

Случаят касае кметътна Сунгурларе доктор Георги Кенов и заместникътму Тодорка Павлева, в чиято общинска администрация преди по-малко от седмица беше осъществено претършуване и конфискувани документи от Бургаска прокуратура.

Обвинението касае подписани контракти за наем на аграрни земи с лице от роднинския кръг на един от обвинените. Към момента няма взети ограничения за неотклонение. Сключени са биринеизгодни контракти за наем на аграрни земи в нарушаване на служебните си отговорности, сподели прокурор Колев.

Той напомни, че преди седмица с позволение на Окръжен съд – Бургас беше осъществено претършуване и изземване в постройката на Община Сунгурларе.

Наказанието е от 1 до 8 години отнемане от независимост и отнемане от права, в случай че бъде потвърдена виновността им.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР