На Дунав мост е изграден временен пункт за предварителен прием

...
На Дунав мост е изграден временен пункт за предварителен прием
Коментари Харесай

Пункт за прием на бежанци бе изграден на Дунав мост при Русе

На Дунав мост е построен краткотраен пункт за прелиминарен банкет на украински бежанци

Той се намира на трасе вход от Румъния и включва палатки и фургони, съобщи

Пунктът към момента не работи, само че вървят действия по построяването на работните места на граничните чиновници.

Той ще стартира да действа, в случай че прилежащата страна Румъния бъде залята от бежанци от войната в Украйна и вълната се насочи и към България. Там ще се обработват документите и идващите чужденци ще изчакват, преди да продължат пътя си.

Фургоните са предопределени за чиновници и съставляват бъдещи работни места на институции, разнообразни от Гранична полиция – миграция, Агенция по бежанците и други Самите палатки са зоните за изчакване от страна на хората. Създадени са четири поста, като първа палатка – пост 1, е с функционалност за надзор и инспекция на идващите във връзка с неразрешени предмети и субстанции /оръжия и др./

Държавният аршин, с цел да стартира да действа подобен пункт, е когато натискът от бежанци, поискали протекция в България, надмине броя от 500 души на ден. Към момента в страната влизат приблизително сред 4000 - 5000 украинци, само че всички те са пренос, с дребни изключения.

От началото на военните дейности на Дунав мост индикаторът за бежанци е нула. Това се дължи основно на държавните планове, които са в размер на 40 лева дневно. Когато някой съобщи предпочитание за статут на емигрант, значи, че приема изискванията и стандарта в дадената страна по престой, настаняване и изхранване, което при нас е 40 лева А страната е задължена да им даде сигурност и опция да останат тук. Украинците в всеобщия случай обаче избират да търсят сигурност в други страни, където обществените условия са на напълно друго равнище.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР