На днешното заседание Столичният общински съвет (СОС) прие еднократният хартиен

...
На днешното заседание Столичният общински съвет (СОС) прие еднократният хартиен
Коментари Харесай

Еднократният билет в София ще продължи да се продава на касите в метрото

На днешното съвещание Столичният общински съвет (СОС) одобри еднократният книжен билет за публичния градски превоз да продължи да се продава на касите на метростанциите и след 1 юни. Това стана с промени в Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски транспорт на територията на Столичната община. Докладът е разгласяват на уеб страницата на СОС. 

През лятото на 2022 година СОС одобри нова тарифна политика, която да систематизира и провежда по нов метод транспортните документи в градския превоз на София. През есента на предходната година бяха въведени нови транспортни документи, които дават повече благоприятни условия за свободно и икономично напредване с публичния превоз на младежи, възпитаници, студенти.

От 1 януари допълнително бяха въведени електронните билети „ 30+ “ и „ 60+ “, предаде dariknews.

През декември 2022 година приблизително 41% от пътуващите в градския превоз употребяват годишни карти. В съпоставяне за същия интервал за 2021 година те са 37%, а през 2020 година - 35%. Общият брой на продадените персонализирани карти за всички линии е 42 хил.  Тези данни са записани в отчета, чийто вносители са общинските съветниците Зафир Зарков, Карлос Контрера и Радослав Влахов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР