На днешното заседание членовете на комисията не одобриха искането на

...
На днешното заседание членовете на комисията не одобриха искането на
Коментари Харесай

Няма да вдигат цената на такситата във Варна

На днешното съвещание членовете на комисията не утвърдиха настояването на таксиметрови водачи за повишение на цените. Минималната цена денем остава 1,05 лева, а през нощта –1,15 лева Максималната дневна цена се резервира 2 лева и нощната – 3 лева От транспортния профсъюз „ Авто-94 “ желаеха минималната дневна цена да бъде 1.21 лева./км, а оптималната - 2,76 лева./км. За нощна те предложиха да варира сред 1.41 лева./км и 4,30 лева./км.

С цялостно единогласие транспортната комисия към Общински съвет-Варна даде единодушието си превозвачите да заплащат налог върху таксиметров транспорт на пасажери от 300 лева, като разликата до 690 лева да бъде поета от държавния бюджет.

„ Кризата, подбудена от COVID-19 пандемията, войната в Украйна, високите цени на горивата, растежът на инфлацията и неналичието на съответни обезщетения основават обилни усложнения за таксиметровия отрасъл. Затова предлагам през 2023 година 300 лева да се заплащат от превозвачите, а 390 лева от страната посредством компенсиране в бюджета на Община Варна “, аргументира се ръководителят на транспортната комисия Венцислав Сивов, който внесе предлагането за подкрепяне на таксиметровия отрасъл.

За осъществяването на решението не са нужни спомагателни разноски от локалната хазна. Не се чака и финансов резултат, тъй като намаляването на приходите ще бъде обезщетено със средства от държавния бюджет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР