На днешния голям празник - Деня на Християнското семейство, Детска

...
На днешния голям празник - Деня на Християнското семейство, Детска
Коментари Харесай

Откриха солна стая в детска градина в Бяла Слатина /снимки/

На днешния огромен празник - Деня на Християнското семейство, Детска градина „ Радост “ в Бяла Слатина имаше още един мотив да чества. Откриването за първи път в общината на солна стая, е реализацията на следващата скъпа и потребна за децата в градината концепция.
Лековитостта на солта е известна епохи наред. Египтяните, римляните и гърците са намирали необятна приложимост на лечебните им свойства - за стерилизация на рани, за скраб за разчистване на разположение и тяло, за лечение на инфектиране или за лекуване на респираторни проблеми.
С времето, солта е призната като мощно средство за медицински цели. 
Важно за децата посещаващи солната стая е, че до момента в който те играят в натурален пясъчник от сол, без да усетят получават своето лечебно лекуване или профилактика против сезонните вирусни инфекции и се стабилизира имунната им система. Влияе добре на деца със здравословни проблеми като астма, хронични респираторни болести, настинки, алергии, кожни болести и други
Стойността на осъществените строителни работи по реализацията на концепцията възлиза на 18 390 лева и е с източник временен излишък по бюджет 2022г. Извършителят по построяването е компания „ Халомед “, Силистра.
Гости на събитието бяха Инж. Иво Цветков - кмет на Община Бяла Слатина, Татяна Пеняшка – шеф Дирекция „ Бюджет и счетоводство “, Цветелина Андровска - шеф Дирекция „ Правна “, Дарина Вълешкова – основен специалист в Дирекция „ Хуманитарни действия и интеграция “, Директори на детски градини на територията на Община Бяла Слатина.
Присъстващите имаха опция да се насладят на осъществяванията на децата от трета и четвърта възрастова група при ДГ „ Радост “, които трогнаха всички с гения и ентусиазма си.
Директорът на детската градина - Мария Тодорова, благодари на Община Бяла Слатина в лицето на инж. Цветков и на г- жа Пеняшка, за подадената ръка и подпомагане при реализирането на актуалната концепция и за цялостната им поддръжка за  реализацията на всяко тяхно начинание. 
Инж. Цветков поздрави екипа и шефа на детската градина, като благодари за напъните, които всекидневно поставят за възстановяване на изискванията, при които се образоват и възпитават техните деца и насочи своите благопожелания по случай Деня на Християнското семейство.
„ Да си пожелаем добрина, топлота и фамилен уют, доста обич и съгласие с най- околните ни хора. Да съхраним здрави и щастливи нашите фамилии, доста слънце усмивки и успокоение да радват домовете ни ", сподели градоначалникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР