На днешния 26 август отбелязваме Световния ден на кучето. Датата

...
На днешния 26 август отбелязваме Световния ден на кучето. Датата
Коментари Харесай

Честит Световен ден на кучето

На днешния 26 август означаваме Световния ден на кучето. Датата се празнува за първи път в Съединени американски щати. Постепенно концепцията за празника се приема в доста страни по целия свят. На този ден се провеждат редица начинания, надпревари и състезания, както и благотворителни дела за бездомните животни, целящи да предизвикат любовта ни към четириногите и да ни припомнят какъв брой е значимо да се грижим за тях.

И това не е инцидентно. Любовта и предаността на кучетата нямат граници. Най-добрият другар на индивида става негов неизменим пасажер още от дълбока античност – четириногите пазят дома ни, теглят шейни, оказват помощ при опазването на стада с добитък, водят незрящи хора, намират изгубени движимости, избавят бедстващи в планината. И по този начин, без да си даваме сметка, кучетата са стават значима част от живота ни. Те са и доста положителни терапевти и потвърдено оказват помощ на хора в тежки депресии и положения.

В днешния Световен ден на кучето - в случай че имате домакински четириног любим, го поглезете. Не забравяйте задължителнода извършите положително и за бездомничетата, които може би най-вече се нуждаят от нашите грижи, обич и милувки.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР