На днешния 10 август се отбелязва Световният ден на мързела.

...
На днешния 10 август се отбелязва Световният ден на мързела.
Коментари Харесай

Любопитни факти за мързела по случай световния му ден

На днешния 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Никой не знае от по кое време съществува той, само че се счита, че го честваме повече от 100 години.

Според Библията мързелът е смъртен грях. Древните гърци също го считали за недостатък, а по-късно през вековете той се трансформира в привилегия на богатите.

"Да не правиш нищо е най-трудното нещо на света, най-трудното и най-интелектуалното ", споделя Оскар Уайлд. Според Айнщайн пък е безпредметно да се работи непрестанно, човек би трябвало да спре, да има време да съзерцава природата и да мисли.

Вижте няколко любопитни обстоятелството за мързела, с които да отбележим празника му:

Мързелът се смята за причина за напредък. Заради него индивидът е изобретил багера, пералнята, отдалеченото за тв приемника и много други нововъведения, които облекчават труда му.

Оправихте ли леглото си тази заран? Може би това ви се коства почтена демонстрация на мързел, само че съгласно учените, неоправеното ви легло има по-сериозно въздействие. Може би си заслужава да отделите време за това, тъй като изследванията демонстрират, че това води до по-висока продуктивност, създавайки основен табиет, носещ ви възприятие за благоденствие.

Още по тематиката четете ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР