На днешната си работна среща в Белград с лидерите на

...
На днешната си работна среща в Белград с лидерите на
Коментари Харесай

Борисов иска "да подготвим интернет така, че да може да сме в следващия век"

На днешната си работна среща в Белград с водачите на Сърбия, Гърция и Румъния българският министър председател Бойко Борисов акцентира, че построяването на цифровата инфраструктура сред четирите страни е едно от най-важните провокации пред тях. По думите му би трябвало " да подготвим интернет по този начин, че да може да сме в идващия век ".

Изказването му пристигна след подписването на меморандум за понижаване на цените на роуминга сред България и Сърбия. Документът беше утвърден от Борисов и президентът на западната ни съседка Александър Вучич. Така страната ни подписва второ сходно съглашение, откакто преди месец подобен меморандум беше подписан и с Македония.

Премиерът акцентира, че тази среща му е надалеч по-лесна от тази с водачите на страните от Западните Балкани. Причината – три от четирите страни са членки на Европейския съюз, а Сърбия постоянно е била неразделна част от Европа.

" Всички дружно не би трябвало да генерираме проблеми, а да покажем мъдрост и че сме си научили уроците от историята. Балканите доста епохи наред са генерирали войни и в този момент е основен миг, тъй като огромните играчи в света също имат ползи в региона ", съобщи Борисов.

Той добави, че насочва послания към Брюксел, че има " мъдри и сигурни Балкани, които не генерират проблеми, а желаят да съблюдават всички правила, които европейската народна власт постанова ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР