На част от фреските са изобразени танцуващи кентавриАрхеолози са открили

...
На част от фреските са изобразени танцуващи кентавриАрхеолози са открили
Коментари Харесай

Открита тайна стая със сфинкс в дворец на Нерон

На част от фреските са изобразени танцуващи кентаври
Археолози са разкрили загадка стая в така наречен Златна къща – замък, чието строителство е почнало от император Нерон след опожаряването на Рим през 64 година, оповестява Science Alert.

Дворецът е комплекс от сгради, ситуиран върху хълмовете Палатин, Есквилин и Целий на повърхност сред 40 и 120 хектара – точният размер към момента не е открит.

Смята се, че това е най-голямата владетелска резиденция в цяла Европа, като по размери отстъпва единствено на Забранения град в Китай.

Дворецът е останал незавършен, а след гибелта на Нерон през 68 година в огромната си част е опустошен. Върху руините са издигнати знакови за Вечния град сгради като Колизеумът, термите и форумът на император Траян, арката на императоор Тит и Константиновата базилика.

През 1999 година част от комплекса е реставрирана и отворена за гости.

Намереното в този момент скрито помещение археолозите са нарекли „ Стаята на Сфинкса “ поради изобразеното на огромна стена митично египетско създание.

Стаята също така е украсена с стенописи, изобразяващи танцуващи кентаври, птици и други причудливи същества. На друга стена е нарисуван боец, сражаващ се с пантера, написа още Science Alert.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР