На брифинг на партия АБВ беше повдигната темата за инцидента

...
На брифинг на партия АБВ беше повдигната темата за инцидента
Коментари Харесай

АБВ с важна информация за индицента в Чешнегирово и самоубилия се български офицер

На брифинг на партия АБВ беше повдигната тематиката за случая със старши лейтенант Тодор Манчев на полигона на „ Ново село “ и този в село Чешнегирово.

Адвокат Георги Илчев регистрира, че самоубилият се офицер е бил глобен от своето управление. Военно-окръжна прокуратура би трябвало да откри дали има връзка върху това наказване и похищението върху живота му, уточни Илчев. Той обърна внимание, че офицерът е чакал дете от бременната си избраница. Двамата дори били насрочили женитба за 20-ти август.

 МО удостовери за самоубилия се боен, взел участие в нахлуването в цеха край Чешнегирово МО удостовери за самоубилия се боен, взел участие в нахлуването в цеха край Чешнегирово
Министерството на защитата удостовери, че 31-годишен вонен, който е получил забележка поради случая в Чешнегирово, се е самоубил на поли...

От партията са поискали отговор по Закона за социална информация за случая в Чешнегирова. От отговора на Министерството на защитата излиза наяве, че в учението няма детайл, в който се включва атакувания завод. Планирано е напълно и само от американски екип, а участници са единствено американски военнослужещи. На всичкото от горната страна оценителите му не са показали да има никакво отклоняване или проблем в осъществяването му.

Щом българската войска няма никакъв ангажимент към учението, са необясними подхванатите дейности по санкциониране на разнообразни звена в българската войска по отношение на случая. Самоубилият се млад офицер е един от порицаните, като има и уволнени чиновници.

Всичко това слага въпроса за достойнството на българския офицер и потребността тя да бъде предпазена. Не може и не би трябвало да се понасят санкции при липса на ангажимент към нарушаването. Още чакаме отговори от прокуратурата във връзка с този случай. Недопустимо е български офицери да бъдат изкупителни жертви за отбрана и прикриване на този случай.

Безспорно има осъществено закононарушение и не можем да позволим това да се потули. Насочване на дуло към физическо лице е постоянно опасност за ликвидиране. Следва да бъде открито към какви процесуално-следствени дейности е притеглен този млад български офицер и има ли връзка на похищението към живота ми и това. Следва да бъде оценено и каква е изгодата за българската войска и държавност от тези взаимни учения. Обект на това учения за единствено американски военни. "

" Ние ще се възползваме от правото на парламентарен надзор и ще бъдат готови тези въпроси като запитване към министъра на защитата – без значение дали това ще бъде в този момент настоящия длъжностен подобен, или идващия в постоянно излъчено държавно управление, сподели от своя страна депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Владимир Маринов.
 Самоуби се млад боен - участник в нахлуването в цеха край Чешнегирово Самоуби се млад боен - участник в нахлуването в цеха край Чешнегирово
Служител на Военна полиция се е самоубил на полигона " Ново село ", къде се организира обучение. Информацията за случая бе доказана от п...

Владимир Маринов уточни, че Народното събрание е мястото, на което би трябвало да се разискват тези въпроси, а не от джипове.

„ Считам, че това са тематики, които касаят националната сигурност. По тези въпроси би трябвало да се приказва и то от парламентарната естрада.

Надявам се да намерим схващане от страната на останалите парламентарни групи и Народното събрание да се трансформира в мястото, на което обсъждаме целите за страната си, а не от джипове и каквото и да било друго “, сподели още той.

На въпрос на какво е трябвало да предприеме българската страна във връзка с случая, водачът на АБВ Румен Петков уточни следното:

" Липсата на реакция на МО към американските ни сътрудници е извънредно противен акт. Второ -наказанията към чиновниците на военна полиция са закононарушения към достойнството на българския офицер. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР