На Бойко Борисов му е неудобно да се произнесе по

...
На Бойко Борисов му е неудобно да се произнесе по
Коментари Харесай

Христо Иванов приема за кьорфишек номинацията му за премиер от Бойко Борисов

На Бойко Борисов му е неловко да се произнесе по тематиките за корупцията и ограничението на съветското въздействие, затова почва с кьорфишеците и уйдурмите и ще номинира министър председатели от други партии при невръчен мандат. Това съобщи пред публицисти съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, преди да започне извънредната сесия за Панаира в Пловдив.

" Ясно е, че който и да получи третия мандат, ще би трябвало да стъпи на формулата, която се образува в границите на първите два, което значи, че въобще не приказваме за обединения, за присъединяване на министри и на водачи, с цел да може кабинетът да не се трансформира в сцена на опълчване, в случай че въобще нещата се случат ", разяснява Иванов.

Депутатът означи, че от Демократична България към този момент са обяснили, че биха подкрепили реализация на кабинет единствено при доста явен ангажимент за конституционна промяна в прокуратурата и за битка с корупцията, и за ограничение на съветското въздействие.

" Понеже на Борисов му е неловко да се произнесе по тези тематики, почва с кьорфишеците и уйдурмите и ще номинира министър председатели от други партии при невръчен мандат. Сами разбирате, че това е просто опит да се измести тематиката от това, което вършим тук ", акцентира Иванов и добави.

" Има един доста елементарен въпрос - подготвена ли е България и политическата класа да премине към битие без сделки, без обединения и да вървим към ограничение на съветското въздействие и корупцията ".

По мотив проваленото от общинските съветници на ГЕРБ, които и през днешния ден провалиха съвещанието на локалния парламент, Иванов съобщи че въпросът с Пловдивския панаир, който е емблематичен за българската промишленост е и огромен политически въпрос. " Освен да приказваме какви сме евроатлантици, подготвени ли сме в действителност да откажем отпор, когато става дума за съветско въздействие и изключително за комбинация от съветско въздействие и корупция? Днес тук е Родос и тук трябваше да скочим, а не просто да приказваме ", сподели Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той приказва за дългогодишна поредност от дейности на локално равнище във Варна и в Пловдив и на централно равнище посредством държавното управление и управлението на ГЕРБ в интерес на предприемача Гергов в опитите му да превземе Пловдивския панаир. И разгласи, че " Демократична България " ще окаже цялостна поддръжка на гражданските митинги против завладяването на панаира.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР