На бляскава церемония, част от програмата на десетия юбилеен Webit.Festival

...
На бляскава церемония, част от програмата на десетия юбилеен Webit.Festival
Коментари Харесай

Webit раздаде годишните си награди на бляскава церемония

На блестяща гала, част от програмата на десетия юбилеен Webit.Festival Europe, бяха отличени най-хубавите цифрови планове, иноватори и интегратори на софтуерни решения измежду многохилядната Webit общественост.

По време на церемонията се проведe и галавечеря с формален дрескод, а топ гостите на най-голямото събитие за цифрови технологии и нововъведения в Европа извършиха подготвителната зала на “Арена Армеец”, която по-рано денем приюти основната сцена на фестивала.

Носители на оценките на Webit са локални и световни водачи, които трансформират света и живота на всички ни към по-добро.

Наградите бяха раздадени в общо 13 категории. Победители в тях са:

Best use of Digital Innovations in Health Award

Професор Шафи Ахмед - човек, който открива нови хоризонти в медицината, извършвайки редица комплицирани интервенции до момента в който употребява устройства за виртуална действителност, или очила с опция за стрийминг, като Гугъл Glass. Професорът е хирург-консултант и съосновател на фирмите Virtual Medics и Medical Realities.

Security and Anti-Fraud Innovation Award

Мишел Моска е създател на Института за квантови калкулации и професор по математика в Университета във Ватерло. Ранната му работа в областта на криптографията го кара да учи квантови логаритми в Оксфорд, след което се завръща в Канада, където стартира серия от начинания за развиване на квантовите калкулации и основава две компании. В сферта на квантовата сигурност, той оказва помощ за дефинирането на концепцията за частните квантови канали и създава оптимални медии за криптиране на квантова информация с потреблението на типичен ключове.

Best Innovation for Education Award

Йелена Джокович е народен шеф на фондация “Новак Джокович”, чиято задача е да промени света и статуквото в него посредством вложение на време, средства и старания в деца, преподаватели, родители и младежи и потребление на силата на образованието. Тя е мощен покровител на концепцията за учене през целия живот. Под нейно управление, фондацията построява 37 учебни заведения, поддържа 683 фамилии, образова 1322 учители и оказва помощ на 20708 деца.

Digital Entertainment & Media Special Award

ESL, още позната като Лига за електронни спортове, е уредник и продуцент на редица съревнование по видеоигри по света. ESL е най-голямата компания в областта на електронните спортове и е най-старата такава, която към момента действа. Базираната в Кьолн, Германия, компания има 11 офиса и голям брой телевизионни студиа по целия свят. Освен всичко, тя е най-голямата компания за електронни спортове, която предава онлайн в Twitch.tv.

Best Implementation of AI

Патрик ван дер Смагт е специалист в областта на роботиката, машинното образование и невронните мрежи. Той обезпечава новаторски софтуерни решения за автомобилния колос Volkswagen Group и е шеф на лабораторията на компанията за проучване на изкуствен интелект.

Best Use of Technology for Accessibility & Inclusion

Найджъл Акланд е елементарен човек с невероятна ръка. Той е първият човек, който тества новаторската протеза RSL Steeper, известна още като bebionic3. Само преди няколко години той мъчно е разсъждавал върху бъдещето си, само че през днешния ден е измежду хората, които демонстрират бъдещето на останалите. Акланд усеща като своя задача да трансформира мисленето на хората за протезните крака и да провокира усещанията на хората, принудени да носят протези.

Best Interactive Municipality

Община Лисабон усъвършенства енергийната успеваемост, устойчивостта и качеството на живот в града. В основата на умна градска тактика на града са сложени потребностите на жителите. Общината предизвиква построяването на енергийно ефикасни жилища, консолидираното на интелигентни транспортни решения, и приканва повече хора да се включат в самодейността. Целта също по този начин е да се подтиква стопанската система и основаването на работни места посредством вложение в научноизследователска и развойна активност и съчетаването й с политиките, с цел да се привлекат повече бизнесмени и да се усъвършенства достъпът до запаси за висше обучение.

Special Smart Mobility Award

Йорданка Фандъкова е първата жена, заемала поста кмет на София. През годините тя инициира серия от публични планове, измежду които се открояват и стратегиите “Култура” и “Европа”, по които са вложени над 6 милиона лв. и са осъществени над 700 плана. Освен това, тя е индивидът, който реформира общинските театри и взе участие в създаването на тактиката “София - креативна столица (2013 - 2023).

Innovation in Payments

Иновациите стоят в основата на визията на Mastercard. От самото си учредяване, компанията не стопира да трансформира дефинициите за финансови технологии, като свързва бизнеси и консуматори. Проектите на колоса в областта на разплащанията не стопират да ни изненадват, а компанията непрекъснато търси провокации и намира решения за тях.

Women in Tech - Digital Industry

Диана Стефанова има необикновен набор от умения и качества, които я извеждат до поста ръководещ шеф на VMware за научноизследователската и развойна активност на компанията в Европа, Близкия изток и Африка. Тя е същинско ентусиазъм за всички дами по света и прелестен образец за позитивите от равенството сред половете.

Special Recognition Award for empowering and giving voice to women

Шах Рух Хан, прочут още като кралят на Боливуд, работи неуморно за равни права на дамите и децата в Индия. Дейността му е прелестен образец за други водачи, звезди и общественици за това по какъв начин да създадем по-добро бъдеще за всички ни.

Long Term Partner

Наградата за дълготрайно партньорство беше връчена на Nova и Netinfo, които от години оказват помощ за отразяването на Webit.Festival и водят най-голямото събитие за нововъведения и технологии в Европа до домовете на стотици хиляди българи.

Special Award - Outstanding Contribution to the Digital Industry

С необятния си опит освен в политиката, само че и в редица публични начинания, тя е първият комисар в Европейския парламент, виновен за цифровата стопанска система и общество. Мария Габриел е патрон на Европейската седмица на цифровизацията и нововъведенията основател на концепцията “No woman - no panel”, подкрепяща дамите в региона на технологиите, бизнеса и политиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР