На близо 5 млн.лв. възлиза план-сметката на Община Търговище за

...
На близо 5 млн.лв. възлиза план-сметката на Община Търговище за
Коментари Харесай

Планират се 5 млн. лв. за хигиенизиране на Търговище за 2019 година

На близо 5 млн.лв. възлиза план-сметката на Община Търговище за разноски за хигиенизиране и непорочност за 2019 година Сумата е избрана на база настоящия размер на таксата за битови боклуци, която няма да се подвига за идната година, осведомят от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Най-много са парите за разчистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и други територии за публично прилагане. За тези действия са планувани над 2,1 млн.лв. Близо 1/3 от тях са за поддръжка на паркове и тревни площи и транспортиране на растителни боклуци до площадката за компостиране.

За закупуване на профилирани коли за събиране на битови боклуци и зимно поддържане са планувани 482 хиляди лева Планират се и средства за закупуване на съдове за битови боклуци вид "Бобър ", кошчета и създаване на площадки за контейнери.

Други 1,9 млн. лева пък са разчетени за поддръжка, употреба, закриване и мониторинг на депото за битови боклуци до село Пайдушко, което е с привършен потенциал. По тази причина отпадъците от бита от общината краткотрайно се транспортират до районното хранилище в кв. "Дивдядово ", община Шумен.

За сепарирането и обезвреждането им са планувани над 800 000 лева За отчисления за депониране на боклуци, според Закона за ръководство на отпадъците, са планувани 410 000 лева

За закупуване на техника, нужна за рекултивация на депото в Пайдушко, което е наложителна активност по закон, са планувани половин млн.лв. Още 770 000 лева ще коства събирането и превозването на битовия боклук до инсталацията за сепариране.

Община Търговище е в развой на култивиране на документите по публичната поръчка "Изграждане на нова клетка - уголемение на Регионално хранилище за неопасни боклуци за район Търговище ", както и по другата за услуги за авансово отнасяне на смесени битови боклуци, допълват от общинската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР