На базата на тези данни, предвижданията на Bloomberg са за

...
На базата на тези данни, предвижданията на Bloomberg са за
Коментари Харесай

Русия е изправена пред най-силния си икономически срив от 1994 г. насам

На базата на тези данни, предвижданията на Bloomberg са за стесняване на брутния вътрешен артикул (БВП) на Русия за 2022 година с до 12% – доста повече от плануваните 8% спад, предстоящ от Министерството на стопанската система. Според осведомени с оценките на съветското финансово министерство, поискали анонимност, натискът на глобите против Русия се задълбочава, а съветското държавно управление не е разгласило публична икономическа прогноза след началото на нашествието в Украйна.

В изказване на пресслужбата на Министерството на стопанската система, оповестено от ТАСС, се споделя, че прогнозата на Bloomberg е неточна, а източниците ѝ - ненадеждни, защото „ Изготвянето на публични макроикономически прогнози не е в компетенциите на Министерството на финансите. Очаква се ограниченията, подхванати от държавното управление и Банката на Русия, да облекчат отрицателните последствия от глобите и да подсигуряват устойчиво икономическо развиване “.

Свиването на Брутният вътрешен продукт с 12% би върнало съветската стопанска система към разтърсванията от началото на 90-те години, когато преходът от руска към пазарна стопанска система...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР