На базата на извършен анализ е установено, че е възможно

...
На базата на извършен анализ е установено, че е възможно
Коментари Харесай

Шофьорската книжка няма да се подновява при смяна на адреса в друг град

На базата на осъществен разбор е открито, че е допустимо да отпадне наложителното подаване на заявление за издаване на ново СУМПС при смяна на непрекъснат или сегашен адрес на обещано лице, защото данните във връзка с адреса могат да се удостоверят по електронен път в действително време, гласят претекстовете на вносителя.

С цел понижаване събирането на персонални данни, по отношение на предоставяните административни услуги, без да има действителна потребност от това, е планувана и съответна наредба в закона.

По време на дебатите от ГЕРБ-СДС предложиха в шофьорските книжки отсега нататък да се прибавят още персонални данни, като адресът на лидера, да вземем за пример. Предложението направи Маноил Манев, само че Божидар Божанов от ПП-ДБ не поддържа концепцията. Иначе се съгласи, че с прецизиране на текстове сред първо и второ четене жителите могат да бъдат в допълнение улеснени.

Или махаме удостоверение за правоуправление на МПС от българските документи за идентичност, или му даваме всички нужни неща, които би трябвало да има, с цел да има безспорната равноценност на персоналната карта, пък опонира Манев.

Сред другите ремонти, признати на първо четене, беше отпадането на условието за показване на документ за приключена степен на обучение при преиздаване на удостоверение за МПС. Декларирането на фамилното състояние при издаването на документ за идентичност пък към този момент отпада при подаване на заявление за документ за идентичност. Вместо това ще се показва електронната поща на съответния жител.

Ако лицето няма персонален документ, с който да удостовери самоличността си, пък към този момент ще може да го прави с копие на акта за раждане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР