На българския пазар излезе книгата Историята в криво огледало: РС

...
На българския пазар излезе книгата Историята в криво огледало: РС
Коментари Харесай

Нова книга за митовете на македонизма вече е достигнала до еврокомисари и дипломати в София

На българския пазар излезе книгата „ Историята в погрешно огледало: районен съд Македония пред вратите на Европейски Съюз “, която споделя за закононарушенията на Белград против българите в Македония. Монографията оборва митовете на македонизма, които към този момент повече от 150 години се пробват за заличат всичко българско, в това число и благодарение на кървясъл гнет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Автор на монографията е Иван Николов, който е един от най-големите познавачи на балканските въпроси, в частност на българо-македонските връзки. Той е основен редактор на списание „ България-Македония “ и шеф на издателство „ Свети Климент Охридски “, негови публикации се разгласяват във водещи български и балкански медии.

„ Проблемът сред България и районен съд Македония не е отношението ни към Гоце Делчев, нещо неуместно. Проблемът е в неревизираното и до през днешния ден югокомунистически завещание на младата страна “, акцентира Николов.

Той напомня, че и през днешния ден медиите и политиците в РСМ, в това число президентът Пендаровски и министър председателят Заев, черпят от македонизма, основан от Новакович-Коминтерна-Тито-Колишевски. „ С този абстрактен товар районен съд Македония в този момент е изправена пред портите на Европейски Съюз “, написа създателят на монографията.

Иван Николов предизвестява някои интелектуалци у нас, които не познават в дълбочина казуса, да не излизат с апели за оневиняване на извращенията и убийствата в името на европейското бъдеще на младата страна. Според него това ще докара до реабилитирането „ с цялото му великолепие на Титовото комунистическо антибългарско завещание за Македония “.
 Безобразните неистини за българската история в Македония - цар Самуил основал македонска династия Безобразните неистини за българската история в Македония - цар Самуил основал македонска династия
В учебниците по история, по които учат децата в Северна Македония, цар Самуил е македонски цар, който вдигнал въстание и отхвърли бълга...

Това е рисково както за България, по този начин и на първо място за Европейския съюз, тъй като опонира на неговите полезности за отбрана на човешките и цивилен права. Те са в основата на неговото основаване преди повече от 70 години.

Иван Николов акцентира, че лъжата, сътворена в лабораториите на Белград и Коминтерна, не може да държи постоянно народа на Македония в духовното Средновековие. „ Македония има задоволително сили, с цел да огледа в очите натрапената „ истина “ за себе си. Все повече се чуват и трезвите гласове на пробуждащата се гражданска съвест. Тези гласове ще се множат. Обратният път е неосъществим “, безапелационен е Николов.

Книгата, която съдържа снимков и документален материал, е издадена и на британски език от Издателство " Св. Климент Охридски " и към този момент се намира в библиотеките на всички дипломатически задачи в София, както и в тези на еврокомисарите.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР