На 92-годишна възраст почина известната американска авторка на криминални романи

...
На 92-годишна възраст почина известната американска авторка на криминални романи
Коментари Харесай

Почина авторката на криминалета Мери Хигинс Кларк

На 92-годишна възраст умря известната американска авторка на престъпни романи Мери Хигинс Кларк. " Кралицата на съспенса " е умряла в дома си в щата Флорида, заобиколена от роднините и фамилията си.
„ Никой в никакъв случай не се е свързал по-пълно с читателите си от Мери “, съобщи дългогодишният й редактор Майкъл Корда в особено известие във връзка гибелта на Кларк.
„ Тя разбираше читателите си все едно са членове на нейното лично семейство. Винаги беше безусловно сигурна какво желаят те да прочетат - и, може би, по-важно, - какво не желаеха да четат. Въпреки това успяваше да ги изненада с всяка своя последваща книга ".
Работила е като стюардеса, досега, в който не подписва брак с Уорън Кларк, с който стават родители на пет деца. Остава вдовица в края на 30-те си години. Отдавайки се на фамилията, тя напуща работа и стартира да издава къси разкази. Става сценарист и последователно стартира да написа и романи. Става известна във втората половина на живота си, като продажбите на нейните романи надвишават 100 милиона копия. В биографията й има повече от 50 престъпни романа, като огромна част от тях се трансформират в бестселъри и се популяризират освен в  САЩ, но и в Европа.
Носител е на голям брой награди. Сред най-полулярните й са " Момиченцето на баща ", " Къщата на спомените ", " Някои дебне в нощта ", " Нежни убийства " и други Дъщеря й Керъл също е написа престъпни романи.
Кларк пишеше за дами, които побеждават над заплахата, и точно това й донесе величествен триумф.
Кларк бе родена на 24 декември 1927 година в Бронкс, Ню Йорк.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР