На 92-годишна възраст почина бившият председател на Федералният Резерв на

...
На 92-годишна възраст почина бившият председател на Федералният Резерв на
Коментари Харесай

Почина авторът на Правилото на Волкър

На 92-годишна възраст умря някогашният ръководител на Федералният Резерв на Съединени американски щати Пол Волкър, съобщи „ Бизнес инсайдър “.

Големият икономист, както във връзка с своята подготвеност, по този начин и на растеж (Волкър е висок близо 2 метра), управлява американската централна банка от 1979 до 1987 година при президентите Джими Картър и Роналд Рейгън. Волкър изиграва основна роля в обуздаването на вилнеещата в Съединени американски щати инфлация през 70-те и 80-те години на предишния век и последвалия стопански взрив в страната, напомня издането

Преди това той заема разнообразни позиции в министерството на финансите и в разнообразни водещи американски банки. Именно по негов съвет през 1971 година президентът Никсън анулира конвертируемостта на щатския $ в злато.

През 2008 година Волкър той оглавява икономическия екип на президента Барак Обама, претрупан със спасяването на американската стопанска система по време на международната финансова рецесия.

Неговото име носи и наредбата от закона Дод-Франк за контролиране на финансовия бранш в Съединени американски щати, която постанова ограничавания върху спекулативните интензивности на американските банки и способността им да търгуват със личния си капитал, станала известна като „ Правило на Волкър “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР