На 9-ти и 10-ти февруари, в гр. Гюргево, Румъния се

...
На 9-ти и 10-ти февруари, в гр. Гюргево, Румъния се
Коментари Харесай

Обезопасяват корабоплаването по река Дунав

На 9-ти и 10-ти февруари, в гр. Гюргево, Румъния се организира съвещание на Смесената българо-румънска комисия за поддържане и възстановяване на фарватера в българо-румънския сектор на река Дунав, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията. Комисията е основана през 1955 година по силата на съглашение сред двете страни и заседава два пъти годишно, написа.

Участие в работата на комисията вземат ръководителите и специалисти на структурите, ангажирани с проучването на режима на реката и поддържането на корабоплавателния път – Изпълнителна организация " Проучване и поддържане на река Дунав “ – Русе и Речна администрация на Долен Дунав – Галац (R.A. Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati).

По време на последното съвещание бяха разисквани и оценени хидроложките и навигационните условия през миналата 2022 година, която беше извънредно маловодна и това сътвори редица усложнения за корабоплаването в общия сектор от реката. Представителите на двете администрации взаимно възнамеряваха дейностите, които ще бъдат подхванати за обезпечаване на безвредно мореплаване, отчитайки нуждата от гарантиране на минимални параметри на корабоплавателния път.

Двете страни приготвиха общ проект за деяние през 2023 година, включващ редица мероприятия – хидрографски измервания, обозначаване на пътя с плаваща и брегова сигнализация, осъществяване на драгажни работи в сериозните сектори. Също по този начин беше реализирано единодушие за всекидневен продан на информация сред двете администрации и оперативно обмисляне на работите, в случаите на ниски водни стоежи или наклонност за такива.

Необходимите сили и средства за осъществяване на плануваните действия (екипажи, плавателни съдове, профилирани механически средства и оборудване) са налични в двете администрации. Те са финансово обезпечени и в подготвеност за започване на работа при нужда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР