На 9 ноември от 17.00 часа в клубна зала на

...
На 9 ноември от 17.00 часа в клубна зала на
Коментари Харесай

Художничка реди изложба-базар „Цветя и дантели” във Враца

На 9 ноември от 17.00 часа в клубна зала на Младежкия дом ще бъде открита изложба-базар „ Цветя и дантели” на художничката Светла Дамяновска. Ще бъдат експонирани50 картини, като знак на нейната 50 –та годишнина.
Светла Дамяновска е родена на 31.10.1967 година в гр. Враца. Има средно-специално обучение, приключено в Т.Т. “Н. Иванов” – гр.София през 1986 година (специалност ХОТПИ – художествено оформяне на тъкани и плоскостни произведения - текстилен дизайнер). През 2009 година придобива Бакалавърска степен по Информационни фондове на културно-историческото завещание, а през 2011 година и магистърска - Защита на културно-историческото завещание в Република България,
Занимава се с изработването на живописвани текстилни пластики, графика, колажи, декориране на керамика, илюстрация и оформление на книги и печатни издания, аранжиране и реклама. Участвала е в 51 общи изложения. Има и 10 независими експозиции. Неини произведения са владеене на ценители от страната и чужбина (Австрия, Италия, Канада и ЮАР).
До този миг са излезли 30 книги с нейни илюстрации и оформление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР