На 9 април от 14 ч. до 20 ч. се

...
На 9 април от 14 ч. до 20 ч. се
Коментари Харесай

Без тежкотоварни автомобили по натоварените пътища за последния почивен ден

На 9 април от 14 ч. до 20 ч. се стопират тежкотоварните камиони по най-натоваренитe пътища. Две ленти за влизащите в София през Владая.

В последния почивен ден - 9 април понеделник, от 14 ч. до 20 ч., се лимитира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, осведомят от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Цели се сигурност на придвижването при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата. АПИ приканва водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на " Пътна полиция ", която следи и подхваща нужните дейности за организацията на трафика.

Движението на МПС над 12 тона ще е лимитирано по следните посоки:

Автомагистралите: път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София; път I-1 - етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала " Струма " при Благоевград - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ; път I-4 п. в. " Коритна " - Велико Търново - Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София; път I-9 Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път на град София; път II-99 Бургас - Царево.

От АПИ подчертават, че възбраната не се отнася за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

За облекчение на трафика през Владая - по път I-1 (Е-79), на 9 април от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала " Люлин ".

В последния почивен ден до 20 ч. две ленти за придвижване посока София и една за Перник ще има и на Автомагистрала " Люлин ", в сектора от км 9+350 до км 10+875. Освен да бъде улеснен трафика се цели и повишение на сигурността на придвижване в региона на активизиралия се свлачищен развой при км 9+600 на автомагистралата. Необходимо е водачите да карат деликатно и прецизно да съблюдават поставената сигнализация и въведеното ограничаване на скоростта от 50 км/ч.

Алтернативният маршрут за тежкотоварни коли до 12 тона е по път I-1 от пътен възел Драгичево - Владая - София и назад, а за леки коли по път III-1801 Перник - Мало Бучино - Суходол и назад. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР