На 88-годишна възраст си отиде един от най-изявените български педиатри

...
На 88-годишна възраст си отиде един от най-изявените български педиатри
Коментари Харесай

Почина проф. Драган Бобев

На 88-годишна възраст си отиде един от най-изявените български педиатри проф. Драган Бобев, заяви Българска национална телевизия.

Лекар с извънреден принос за налагането на международни стандарти в лекуването на тежки заболявания при децата.

Дълги години проф. Бобев беше народен съветник по детска онкохематология и трансплантология и началник на профилираната клиника в болница " Царица Йоанна ".

Проф. Бобев е приключил ВМИ - София през 1958 година Със злокачествени болести при децата се занимава от 1969 година През 1977 година пази дисертация на тематика " Цитологични разновидности на острата лимфобластна левкемия в детска възраст с оглед прогнозата и лекуването ". През 1990 година е шеф на Научния институт по педиатрия - София.

От 2000 до 2013 проф. Бобев е шеф на Специализирана болница за интензивно лекуване на деца с онкохематологични болести - София, ЕООД, гр. София. А от 2006 - Национален съветник по детска онкохематология и трансплантология.

От 1966 става поредно помощник, основен помощник, доцент и професор, преподавал на студенти по медицина, специализанти и лекари.

Участва в взаимни разработки на Европейското сдружение по костно-мозъчна трансплантация по проблемите на костно-мозъчната трансплантация при злокачествените болести.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР