На 86 години неукротимият рицар се бори с левкемияВ болницата

...
На 86 години неукротимият рицар се бори с левкемияВ болницата
Коментари Харесай

Италия трепери за Силвио Берлускони

На 86 години неукротимият рицар се бори с левкемия
В болничното заведение „ Сан Рафаеле “ е цялата рода, на открито - десетки публицисти

Новината смъкна котировките на фамилните компании

Италия трепери за Силвио Берлускони, който бе приет в болница в сряда по обяд за повторно през последните 10 дни. Неприятното събитие стана незабавно вест №1 на Апенините и бе разнесена по целия свят. А обичаният от болшинството италианци и уважаван в този момент даже от съперниците си тв магнат и изтъкнат политик, бе засипан с пожелания за бързо излекуване от близо и надалеч.

Оповестената публично причина за вкарването още веднъж в болница на четирикратния министър председател на Италия и международно прочут бонвиван бе респираторен проблем с опасения за бронхопневмония. Но съгласно изтеклата от елитната миланска болница „ Сан Рафаеле “ информация, „ неукротимият рицар “, както назова Берлускони другояче недолюбващият го в. „ Република “, страда от левкемия. Тя му е била диагностирана предходната седмица, когато той престоя четири дни сякаш „ за рутинни проучвания “ в основаното от самия него преди три десетилетия болнично заведение. След това е бил подложен на лекуване в домашни условия, само че наподобява то е натоварило отслабналия и вследствие на тежък коронавирус старешки организъм.  Така в четвъртък по обяд намиращият се в интензивното кардиологично поделение на „ Сан Рафаеле “ изтъкнат политик бе все по този начин подложен на засилена оксигенация - лечението с поемане на 100% чист О2 под нараснало налягане. Така би трябвало да се възвърне естественото доставяне на кръвта му с О2 за да се понижи рискът от инфекции и да се предотврати усложняването на общото здравословно положение.

В обширните си дописки за страданията на Берлускони италианските вестници подчертаха през днешния ден, че той в никакъв случай не се е оплаквал от болежки и постоянно се е стремял да бъде положителен и да излъчва оптимизъм. Независимо от обстоятелството, че още през 1997 година е бил опериран от рак на простатата отново в „ Сан Рафаеле “, като загатва за неприятното прекарване години по-късно пред младежи, страдащи от тежки патологии, за да им вдъхне кураж. Подреденото от всекидневниците „ болнично досие “ на Берлускони продължава с интервенцията през 2006 година в Антверпен за премахване на откъс от минискуса. В края на същата година той припада на протест на партията си „ Форца Италия “, приет в болница е, а идващият месец е откаран в намиращия се в американския щат Охайо град Кливланд, където му е вграден пейсмейкър.

Берлускони е признат още веднъж в болничното заведение „ Сан Рафаеле “ на 13 декември 2009 година, откакто ненормалник хвърля против него в центъра на Милано дребна статуетка на фамозната катедрала на града и му разрушава челюстта. След това експремиерът е подложен на няколко тежки интервенции, осъществени от светилата на италианската и европейската лицева хирургия. 

Година по-късно, през 2010 година, той е опериран в миланската клиника „ Хуманитас “ за елиминиране на тендинита на лявата му ръка, т.е. на възпалението на нейното сухожилие. През 2013 година Берлускони пък зпочва да страда от очното заболяване увеит и отново прекарва известно време в „ Сан Рафаеле “, където е признат и през април 2014 година поради инфектиране на коляното и изостряне на увеита.

Отново в „ неговата болница “ през декември 2015 година му сменят поставения в Кливланд пейсмейкър, година по-късно пък му отстраняват отново там перде на окото и му сменят аортната сърдечна клапа. През 2019 година Берлускони е опериран от чревна непроходимост, а през 2020 година прекарва десетина дни в „ Сан Рафаеле “ с тежък коронавирус, наименуван от самия него „ адска болест “, като следват серия от къси хоспитализации за преборване с следствията от нея. През януари 2021 година е приет в болница за няколко дни в реномирания кардиологичен център на Монако.

След визитата в сряда следобяд на всичките му близки, в нощта против четвъртък при Берлускони е останала единствено дамата, с която той живее под един покрив - с половин век по-младата от него депутатка Марта Фасина. На излизане от болничното заведение братът на експремиера - Паоло Берлускони, разгласи, че Силвио е „ канара и ще успее да надвие заболяването и този път “. До обяд обаче управлението на „ Сан Рафаеле “ към момента не беше популяризирало предстоящото с боязън от милиони италианци публично известие за положението на техния водач и кумир.

За страдание новината за тежкото заболяване на Берлускони провокира внезапен спад на котировките на листваните на борсата в Милано фамилни компании.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР