На 84-годишна възраст почина бившият национал на България, легенда на

...
На 84-годишна възраст почина бившият национал на България, легенда на
Коментари Харесай

Почина легендата на Черно море Стефан Янев

На 84-годишна възраст умря някогашният национал на България, легенда на и дълготраен състезателен публицист Стефан Янев. Тъжната новина беше обявена от.

Стефан Янев е част от една от най-силните поколения в клубната история на Черно море. Той играе като халф за клуба от 1959 до 1968 година В интервала 1966-1968 е капитан на отбора. Има 228 мача с 16 гола в елита, а общо формалните му срещи за клуба са близо 300. Прекратява спортната си кариера на 29-годишна възраст и се отдава на спортната публицистика.

Автор е на многочислени публикации във вестниците „ Народно дело “, „ Полет “, „ Народен спорт “, „ Старт “ и „ Футбол “. Един от съоснователите на ефирен център „ Варна “. Като ефирен коментатор за Българска национална телевизия участва на четири международни шампионати. Коментира и Мондиала във Франция през 1998 година по първото частно българско радио – „ Ком “.

Стефан Янев е създател на 17 книги на футболна тема. Носител е на медал „ Кирил и Методий “ II-ра степен. Той е почетен със „ Златното перо “ и почетен знак от Съюза на българските публицисти.

Като футболист Янев е играл още за Спартак Варна, Родни криле София и Локомотив Варна.

Поклонението ще се състои на 7 февруари от 14:30 ч. на старите гробища във Варна.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР