На 82-годишна възраст почина популярният руски актьор Олег Табаков, съобщи

...
На 82-годишна възраст почина популярният руски актьор Олег Табаков, съобщи
Коментари Харесай

Почина руският актьор Олег Табаков, който изигра Шеленберг в 17 мига от пролетта

На 82-годишна възраст умря известният съветски артист Олег Табаков, заяви РИА Новости, като се базира на пресслужбата на театъра, в който играеше.

Той е умрял в обкръжението на своето семейство в болница, в която постъпи преди няколко месеца. В края на декември м.г. Табаков е бли наведен в положение на изкуствена кома, с цел да понижат налягането върху вътрешните му органи. След това артистът бе в схващане, само че не разпознаваше околните си. През януари той бе включен към уред за изкуствена вентилация на белите дробове..

Табаков е прочут с присъединяване си в едни от най-любимите филмите от руската ера " Война и мир ", " 17 мига от пролетта ", където изигра ролята на бригаденфюрер Секретен сътрудник Валтер Шеленберг, 12-те стола ", " Д`Артанян и тримата мускетари», «Няколко дни от живота на Обломов», «Москва не има вяра на сълзи».

Табаков е роден на 17 август 1935 года в Саратов. Народен актьор Съюз на съветските социалистически републики от 1988 година. Лауреат на Държавната награда на Съюз на съветските социалистически републики (1967) и Руската федерация (1997). Кавалер на ордена «За заслуги пред Отечеството».

Художествен началник на Московския живописен спектакъл " Чехов " (2000—2018). Основател и живописен началник на театъра «Табакерка» (1987—2018). Президент на фестивала за документална мелодрама «Саратовски страдания» (2004—2016). Член на Съвета по просвета и изкуство при президента на Русия (2001—2018). /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР