На 8 септември се навърши една година от смъртта на

...
На 8 септември се навърши една година от смъртта на
Коментари Харесай

Шарлот

На 8 септември се навърши една година от гибелта на английската кралица Елизабет Втора , която в продължение на 70 години пораждаше почит даже у съперниците на монархията с това, че съумяваше да съчетае виновните и обременяващи протоколни отговорности на монарха с тези на брачната половинка и многодетната майка.

Сега феновете на “кралските истории ” се питат кой е най-достоен от дамите в английското кралство семейство да размени Елизабет Втора в съчетаването на няколко функции. Логично вниманието е ориентирано към кралицата консорт Камила, към брачната половинка на престолонаследника, принц  Уилям – принцеса Катрин, към брачната половинка на херцога на Съсекс Хари – Меган Маркъл, или към принцеса Ан, сестрата на крал Чарлз Трети и второ дете на Елизабет Втора и брачна половинка й принц Филип. Но през годините Камила и на Меган породиха нееднозначни реакции . Камила е възприемана и през днешния ден от някои като повода за краха на “кралската приказна история ” на принцеса Даяна. А Меган е набеждавана, че е отдалечила и настроила принц Хари против роднините му. Принцеса Ан продължава да стряска британците с вродената й откровеност. Единствено Кейт поражда съвсем единомислещо удивление поради ловкостта и лекотата, с която се нагоди към ролята си на член на кралско семейство.

Но напоследък тя е засенчена от друга английска принцеса – Шарлот Уелска .
 
 принц Джордж и принцеса Шарлот Guliver/Getty Images

Принцеса Шарлот е родена на 2 май 2015 година в Лондон и появяването й на бял свят бе ознаменувано с топовни салюти и с осветление на емблематични здания в розово. Пълното й име е Шарлот Елизабет Даяна . Изборът на това име по едно и също време отдава респект на Чарлз Трети, на Елизабет Втора и на принцеса Даяна.

Принцеса Шарлот е второто дете на принц Уилям и Катрин и трета в листата с унаследяване на английската корона след татко си и брат си - принц Джордж.  Т

Малката принцеса дружно със фамилията си е сменила три местожителства до момента – провинциалното имение “Армър хол ” в Норфолк, двореца “Кенсингтън ” в Лондон и фермата “Аделаид ” в парка към Уиндзорския замък, където Уилям и Кейт се реалокираха да живеят предходната година. Принцеса Шарлот към този момент е сменила и три образователни заведения . Едва на три годинки тя постъпва в училището-детска градина “Уилкокс ”. През септември 2019 година се причислява към брат си Джордж в лондонското учебното заведение “Томас ”, което е част от верига от четири образователни заведения, ръководени от авторитетни английски семейства и захранващи с нови попълнения влиятелните колежи " Итън ", " Хароу ", " Брайтън ", " Кингс колидж " и други От 2022 година Шарлот и нейните двама братя посещават " Ламбрук ", без значение учебно заведение, в което се образоват 615 девойки и момчета на възраст от 3 до 13 години и намиращо се в графско Бъркшър.
 
 принц Джордж и принцеса Шарлот Guliver/Getty Images

През годините Шарлот, сходно на брат си Джордж , стартира да съпровожда родителите си на културни събития и задгранични пътувания . Първият огромен дебют на принцеса Шарлот на кралско светско събитие беше през 2018 година на сватбата на Хари с Меган Маркъл, където момиченцето едвам на три годинки беше шаферка. Тогава дружно с останалите пет шаферки Шарлот носеше особено проектирана рокля на фешън къща " Живанши ”. Тази рокля обаче се свързва в английските медии с първи скандал сред Катрин и Меган Маркъл. Изработена единствено по авансово подадени ограничения, в последния миг тя е трябвало да бъде преработена, тъй като момиченцето не изглеждало добре в нея и се разплакало при типа й, което породило напрежение сред двете кралски снахи.

На сватбата на Хари и Меган, а и след нея, на други всемирски изяви Шарлот сподели, че може да бъде и своенравна и да има типичните за малко дете пристъпи на яд. Медийните камери пък я уловиха не един път по какъв начин се плези или гримасничи на публицистите. Постепенно обаче тя се отърси от тези хлапашки прояви и на Диамантения празник на кралица Елизабет Втора предишния юни тя се появи като едно дете с много по-овладяно държание, очароващо хората със сърдечната си усмивка. По време на всички прояви във връзка Диамантения кралски празник Шарлот показва и гений да развлича по-малкия си брат Луи, за който продължителните празнични мероприятия се оказаха същинско тестване.
 
 принц Джордж принцеса Шарлот принц Луи Българска телеграфна агенция

На погребението на прабаба си предишния септември Шарлот бе доведена дружно с по-големия си брат Джордж в Уестминстърското абатство. Момиченцето носеше черна шапка и черно палто-рокля, на което беше закачена диамантена брошка с формата на подкова, подарена й от Елизабет Втора . Тогава списанията " Ел ” и " Пийпъл ” означиха, че това е било “бойното кръщене ” за Шарлот – тъмно, строго протоколирано церемониално събитие, на което дамите са следени доста по-внимателно от мъжете поради тоалетите и бижутата, които носят, които хем би трябвало да са идентични – черни и ненабиващи се на очи -  хем би трябвало да се разграничават по някои щрих от тези на другите участнички в събитието. Погребението на Елизабет Втора беше и п ървият път, в който Шарлот носеше скъпо украшение и шапка – неизменими аксесоари в английските всемирски събития, изключително монархическите, разясниха изданията. Според английските медии Шарлот, дружно с брат си Джордж, са минали по време на държавното заравяне за Елизабет Втора първи значим тест - по какъв начин би трябвало да се държат на такова събитие. Списание " Хелоу ” даже разяснява, че дребната Шарлот е била по-ориентирана в ситуацията от брат си, който в даден миг тя направлявала какво да прави.
 
 заравяне кралица Елизабет Втора БГНЕС

Няколко месеца по-късно бе коронацията на Чарлз Трети в Уестминстърското абатство и тогава Шарлот несъмнено се открои с държанието си. За разлика от брат си Джордж, който бе измежду пажовете на Чарлз Трети на церемонията, Шарлот нямаше публична роля в събитието. Но неофициалната й роля й бе поверена поради способността й да укротява и развлича по-малкия си брат Луи. Малката принцеса се оправи толкоз добре със задачата, че Луи не помни по време на протяжната гала за навика си да гримасничи и се сети за него едвам на потегляне от абатството.
 
 Кейт Мидълтън коронация iStock/Getty images

На коронацията Шарлот се появи и с първи обилен всемирски тоалет, бяла рокля с мантия на “Александър Маккуин ”. Белият цвят на тоалета символизираше новото начало, означи тогава “Хелоу ”. На главата си тя носеше диадема на “Джес Колет ” и “Александър Маккуин ” от кристали и сребро,  която наподобяваше на аксесоара, носен от майка й на събитието. Според стилните специалисти тези аксесоари, в които преобладаваха листата, отдавали респект на екологичните уклони на новия крал Чарлз Трети, означи “Вог ” тогава.
 
 принцеса Шарлот Българска телеграфна агенция

Все по-попадащата под светлините на прожекторите Шарлот, която показва все по-зряло държание, е все по-интересна за медиите. В тях към този момент се появиха съпоставения сред нея и починалата принцеса Даяна , само че най-много съпоставения сред нея и Елизабет Втора като млада .

През втората половина на август принцеса Шарлот попадна в полезрението и на изкуствения разсъдък. Програма с изкуствен интелект, предсказваща външността на хората след няколко години, предвижда по какъв начин ще наподобява Шарлот на прага сред тийнейджърството и пълнолетието , заяви “Воаси ”. Кадрите, появили се в акаунта Royal Monarchies в  “Инстаграм ”, са зашеметяващи. Шарлот наподобява в тях по едно и също време на майка си, на Даяна и на Елизабет Втора, разяснява изданието.

                 

Външен тип, облекла, бижута, прическа, фотоси – всичко, обвързвано с Шарлот стартира последователно да се трансформира в нова фикс идея . А това пък трансформира Шарлот в най-богатото дете на планетата , означават италианската организация АНСА и списание “Венити феър ”. Шарлот към момента не има нито лира, защото е едвам на осем годинки, само че тя е оценена на 3,6 милиарда лири или 4,2 милиарда евро , означават двете медии. Оценката бе направена от профилираната компания за детски играчки коли “Електрик райд он карс ”, която поддържа и блог. Компанията постоянно прави ранглиста на най-богатите деца в света. В тази ранглиста за 2023 година преди всичко е Шарлот, на второ брат й Джордж, на трето е 15-годишната Валентина Палома Пино, дъщерята на актрисата Салма Хайек и на милиардера Франсоа-Анри Пино.
 
 принцеса Шарлот Guliver/Getty Images

Дрехи и аксесоари, носени от Шарлот, които са към този момент част от всеобщо произвеждане или от специфична сбирка, или стартират да се създават всеобщо, откакто тя ги е носила, се изкупуват като топъл самун. Прическите й се имитират. Нараства и търсенето на сувенири, свързани с Шарлот. И всичко това се прави оценка като добавена стойност в английски лири.
 
 Джордж и Шарлот Българска телеграфна агенция

Още занапред излиза наяве, че принцеса Шарлот ще бъде подложена на двоен напън – този на медийното и публичното внимание , комбиниран с този на отговорностите да си член на кралско семейство било то и в една стремяща се към модернизиране монархия. Но ще успее ли да устои Шарлот на двойния напън с хладнокръвието на Елизабет Втора или майка си Катрин, или ще се огъне по един или различен метод като принцеса Даяна или Меган Маркъл? Засега специалистите залагат на първия вид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР